Ümit Özdağ'ı AKP'li Sanıp, 15 Temmuz Gecesi Neler Yaptıklarını Anlatmış!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ani baskınıyla yeniden gündem olan SADAT ile ilgili bomba açıklamalar bu defa da Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan Özdağ, SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi'nin uçakta kendisine bakın neler anlattığını söyledi?

26 Mayıs 2022 Perşembe 07:17
Ümit Özdağ'ı AKP'li Sanıp, 15 Temmuz Gecesi Neler Yaptıklarını Anlatmış!

SADAT isimli kuruluşun faaliyetleri ve yarattığı tedirginlik gündemden düşmüyor. Özellikle Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SADAT'ın önüne giderek yaptığı konuşma, daha sonra “SADAT'ın Asya-Afrika sentezli bir devlet kurma hazırlığında olduğunu” söylemesi dikkatleri daha da fazla çekti.  

SADAT'la ilgili bir şey anlatacağım: Ankara'dan İstanbul'a gitmek üzere VIP'te oturuyorum, otobüse çağrıldık, otobüs kalktı, yanımda koruma polisi arkadaşla dururken Adnan Tanrıverdi geldi, “Merhaba” dedim, o da “Merhaba” dedi, sonra ben ona “Siz Özel Harp'teyken orada ‘isyan bastırma' ile ilgili bir bölüm vardı, o bölümün başındaydınız, 15 Temmuz gecesi askeri birliklerin önüne çekilen otobüs, kamyon vs'yi siz mi organize ettiniz” dedim. Gülümsedi, kabul ederek başını salladı, sonra sohbet devam etti ve “Aslında askeri birlikleri ele geçirmekle ilgili daha önceden sivil insanlarla bir çalışmamız da vardı, bunu haber almışlar ve askeri birliklerin siviller tarafından ele geçirilmesini engellemeye yönelik bazı eğitimler yapılmış” dedi, ben de “Allah Allah çok ilginç” dedim, sonra “Çalışmalar devam ediyor mu” diye sordum, “Ediyor” dedi, “Silahlı çalışmalar var mı acaba bunun içinde” dedim, “Zırhlı birliklerin durdurulmasıyla ilgili çalışmalar var” dedi, bazı şeyler anlattı bunları şu aşamada paylaşmak istemiyorum, uçakta ben 1-A'ya oturdum, o 1-F'ye oturdu, yerinden kalktı ve bana kartvizitini verdi “Cumhurbaşkanı Askeri Başdanışmanı” yazıyor. O yerine oturduktan sonra ben de ayıp olmasın diye kalktım kendi kartımı ona verdim, karta baktı ve elini alnına götürerek “Aaa Ümit Özdağ” diye bağırdı.

Beni AKP'li vekil sanıp açık konuştu

– Sizi AKP'li sanarak yanlışlıkla söylemiş anlattıklarını… 

Evet, beni bir AK Parti milletvekili zannederek bu kadar açık konuşmuş. Bu konuşmaları inkar ederse koruma polisi şahittir.

– Yani 15 Temmuz öncesinde eğitimler yaptıklarını ve 15 Temmuz'da da aktif görev aldıklarını mı söylüyor?

Birliklerin önüne belediye kamyonlarının çekilmesini kendisi düzenlemiş ve öncesinde de birliklerin ele geçirilmesiyle ilgili siviller tarafından çalışmalar yapıldığını söyledi.

– Yani FETÖ, SADAT'ın eğitim yaptığını haber almış…

Evet, açıkça söylemedi ama onu kastetti. FETÖ'cüler bunu duymuşlar ve birliklerde tatbikata başlamışlar, kendisinin bana söylediği oydu.

SADAT'a 50 bin lira ödedim ama değdi

2017'de SADAT'la ilgili bir bilimsel makale yazdım, SADAT beni maddi-manevi tazminat talebiyle mahkemeye verdi. Esasen şirketlerin manevi tazminatı olmaz ama mahkeme maddi ve manevi tazminata hükmetti, üst mahkeme onayladı. 50 bin lira bunun için ödedim ama doğrusu SADAT'ı üzmeye değdi diye düşünüyorum. Bu arada bütün mahkeme sürecinde söylediklerimin hepsi bizzat SADAT Başkanı tarafından, hem de videolarla doğrulanmış olmasına rağmen hakimler böyle bir karar aldılar, şaşırtıcı değil.

– Kemal Kılıçdaroğlu SADAT binasına gitti, orada seçim güvenliği-SADAT-Saray ilişkisi hakkında konuştu, sonra SADAT'ın Asya-Afrika sentezli bir devlet kurma hazırlığında olduğunu” söyledi, siz seçim güvenliği için bir tehdit görüyor musunuz?

Ben bu konuda Süleyman Soylu'nun tehlikeli girişimler içerisinde olduğunu düşünüyorum ve Süleyman Soylu'yu bu girişimlerde bulunmaması için de basın toplantısıyla uyardım. SADAT siyasal bir yapı değildir, bir askeri şirkettir ve SADAT'ın kendiliğinden bir tehdidi olmaz. Ama SADAT eğer bir siyasi makam tarafından, iktidar tarafından bir görevle görevlendirilirse o zaman ortaya çıkacak durumun çok nahoş sonuçlar doğuracağı ortadadır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.07.2022 16:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol