Emeklilere bayram ikramiyesi kalkacak mı, açıklama geldi

Gazeteci Sedat Bozkurt, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in emeklilere verilen bayram ikramiyelerine karşı olduğunu belirterek, "Bayram ikramiyesine veda edebiliriz" dediğini iddia etti.

24 Mart 2024 Pazar 14:04
Emeklilere bayram ikramiyesi kalkacak mı, açıklama geldi

Fiyaskoya varan zam oranları ile adeta açlığa mahkum edilen emekliler şimdi de bayramdan bayrama ödenen ikramiyelerinin seçim sonrasında kesileceği iddiasıyla karşı karşıya.

Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in emeklilere verilen bayram ikramiyelerine karşı olduğu ve gelecek dönemde bu ikramiyelerin kaldırılabileceğini öne süren gazeteci Sedat Bozkurt'un Kısadalga internet sitesindeki açıklamaları öne çıkıyor.

Ayrıca, Şimşek'in elektrik ve doğalgaza devlet katkısına itiraz ettiği ve bu durumun elektrik ve doğalgaz fiyatlarına üç haneli oranlarda zam getirebileceği iddia ediliyor.

Bozkurt'un ifadelerine göre, ekonomik tablonun seçimlere 10 gün kala oldukça kötü olduğu ve önümüzdeki dönemde ciddi zamların beklendiği belirtiliyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in politikalarının temelinde memur ve emeklilere enflasyonun üzerinde yüksek zamlar yapılmayacağı ve bayram ikramiyelerinin kaldırılabileceği ileri sürülüyor. Elektrik ve doğalgazda devlet katkısının azaltılmasıyla birlikte fiyatlara ciddi oranda zam gelebileceği iddiası konuşuluyor.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: İKRAMİYE İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında, elektrik ve doğal gazdaki devlet katkısı ile emekli ikramiyeleri konusunda tartışma yaşandığına yönelik Bozkurt'un iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklaması yaptı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.03.2024 14:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol