Hafize Gaye Erkan Geri Dönüyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a "seçim sonrasını bekle" dediğini iddia ederek, "Yerel seçimler sonrasında Erkan’a yeni bir görev vereceğine dair vaatte bulunmuş" diye yazdı.

18 Nisan 2024 Perşembe 12:25
Hafize Gaye Erkan Geri Dönüyor

Merkez Bankası başkanlığından istifa eden Hafize Gaye Erkan yine gündem oldu.

Hafize Gaye Erkan'ın ABD'ye dönmediğini, İstanbul'un en gözde otellerinden birinde bir ay yaşadığını kaydeden Pehlivan, "Yarın öbür gün Hafize Gaye Erkan’ın yeni bir göreve atandığını Resmi Gazete’de okursak hiç şaşırmayalım" ifadelerini kullandı.

" Daha yakın zamana kadar neleri tartışıyorduk...

Merkez Bankası başkanı neden annesinin yanında kalıyor, babası personel kovma yetkisine mi sahip? Evet, Hafize Gaye Erkan’dan bahsediyorum.

Sonrası malum... Eski başkan o dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü. “Bana çok belden aşağı vuruldu” dedi. Sonrası “görevden affını isteme” ya da “görevden alınma” olarak karşımıza çıktı.

Peki, ardından ne oldu?

Yani Hafize Gaye Erkan şimdi nerede?

Duydum ki...

Cumhurbaşkanı Erdoğan veda buluşmasında Hafize Gaye Erkan’a “seçim sonrasını bekle” demiş. Ve yerel seçimler sonrasında Erkan’a yeni bir görev vereceğine dair vaatte bulunmuş.

İşte bunun üzerine Hafize Gaye Erkan da ABD’ye dönmemiş ve memlekette kalmış. Hatta İstanbul’un en gözde otellerinden birinde bir ay yaşamış ancak yakın zamanda oradan da ayrılmış. Duydum ki onun da içinde Türkiye’de kalmak yatıyormuş."

Yazının tamamı için tıklayın...

Hafize Gaye Erkan'ın hakkındaki iddialar ve istifası

İstifa eden Hafize Gaye Erkan'ın "itibar suikasti" olarak ifade ettiği olay, Merkez Bankası (MB) çalışanı Büşra Bozkurt'un gündeme getirdiği iddialar ile başladı. Bozkurt, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikâyette bulunmuştu. Bozkurt, baba Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de ifade etmişti. Bu iddialardan sonra Erkan'ın istifa edeceği öne sürülüyordu. 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Erkan'a hakkındaki iddialara rağmen sahip çıkarak, “Merkez Bankası rezervlerimiz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı bunlar hemen harekete geçiyor. Akla ziyan dedikodularla ekonomimizde bin bir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar” demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.04.2024 12:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol