Sadettin Tantan: Erdoğan'da Korku Başladı...

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin bir toplantısında skandal sözler kullandı. Erdoğan muhalefeti hedef alıp, “Muhalefet sokaklara dökülecekmiş, 15 Temmuz’u görmediniz mi” sözleriyle tehdit etti. Erdoğan’ın sözlerine muhalefetten peş peşe yanıtlar geldi.

05 Ocak 2022 Çarşamba 17:18
Sadettin Tantan: Erdoğan'da Korku Başladı...

TELE 1’e konuşan eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Erdoğan’ın tehdit içeren sözlerini “Korku ve panik yaklaştı” ifadeleriyle yorumladı.

Tantan şunları söyledi: “Bu korku ve panik onlara tehdit yaptırıyor. Tehditle yandaşlarını da tutmaya çalışıyor. Bir iktidar ile Türkiye tutsak edilmiş durumda. Kendisini ve yandaşlarını düşünüyorlar sadece. Özellikle muhalefet partilerinin artık bir araya gelerek projelerle kamuoyunun önüne çıkmaları gerekiyor. Meclis’te 15 Temmuz’u araştırmayan Erdoğan o ruhu da anlamamış. 15 Temmuz’u durduranlar belli. 15 Temmuz mutlaka araştırılacaktır.”

“TÜRKİYE SOPALI SEÇİM YAPACAK”

Siyaset bilimci ve iktisatçı Nesrin Nas ise Erdoğan’ın açıklamalarını endişe olarak yorumlayarak, “Türkiye bir şekilde seçim sürecine girdi. Muhalefet bir şekilde çalışmalarını yapıp sokağa çıkmak zorunda. Ama Erdoğan’ın sözleri bize seçimlerin eşit olmayacağını gösteriyor. Eskiden seçimlere biz giderken özellikle İçişleri Baklanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı değiştirilirdi. Seçimlerin tarafsız olması sağlanırdı. Şimdi bu değiştirildi. Düşünsenize mevcut İçişleri Bakanının yönetiminde seçime gidilecek. Türkiye sopalı bir seçim yapacak.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın tehdit söylemlerine liderlerin karşılıkları ise şöyle oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın açıklamalarına verdiği ilk yanıtta, “Ey Saraydaki Şahıs, oy oranlarını gördükçe dilinin söylediğini kulakların duymaz oldu. Bugün resmen iç savaş naraları atmaya başladın. Bu millet bunları yemez! Bu millet sen ve sülalen saraylarda yaşayasınız diye sokaklarda kan dökmeyecek” dedi.

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’la görüşmesi sonrasında konuya değinen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘sokak’ çağrısının herhangi bir muhalefet partisinden gelmediğini belirterek, “Sokakta mücadele etmek, sokağa dökülmek gibi kimsenin ağzından çıkmamış. Bir cumhurbaşkanı ve bir partinin genel başkanı çıkmış ‘sokağa döküleceklermiş’ diyor. Nerden baksanız acayip, nerden baksanız saçmalık. Ben sayın Erdoğan’ın derhal bir psikiyatriste görünmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da, Erdoğan’a tepki göstererek “Cumhurbaşkanı sokağa çıkılsın istiyor” dedi.

Partisinin haftalık değerlendirmesinde toplantısında konuşan DEVA Partisi lideri Ali Babacan ise Erdoğan’ın açıklamalarını “tehdit” olarak değerlendirdi ve " Bu ülkenin insanlarını kutuplaştırmak, ayrıştırmaktan bıkmadınız mı? Yaptıklarınız yetmiyor mu? Gece yarısı kararname imzalamaktan arta kalan zamanda kabadayılığa mı başladınız?" dedi.
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.01.2022 17:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol