CHP yıllar sonra birinci parti

31 Mart akşamına damga vuruyor. Tüm Türkiye, bugün yerel seçimler için sandık başına giderken, YSK tarafından seçim sonuçlarının kaldırılmasıyla birlikte ilk sonuçlar gelmeye başladı. Anadolu Ajansı'nın ilk seçim sonuçlarını yayımlamasıyla birlikte Türkiye haritasında illerin yer aldığı tabloda büyük değişimlerin olduğu gözlendi. Bazı iller AK Parti'den CHP'ye geçerken, gelen ilk sonuçlara göre CHP'nin yıllar sonra birinci parti olduğu görüldü.

31 Mart 2024 Pazar 22:51
CHP yıllar sonra birinci parti

Türkiye'nin merakla beklediği yerel seçim sonuçları gelmeye başladı.

Sandıkların açılmasıyla sürpriz seçim sonuçları 31 Mart akşamına damga vurdu. Oy sayımı 81 ilde sürerken, Türkiye haritası da netleşmeye başladı. 2019 seçimlerinde turuncu renkte olan pek çok ilin kırmızıya döndüğü görüldü. Bazı illerde AK Parti'nin elinde olan belediye başkanlıkları CHP'ye geçti.

CHP BİRİNCİ PARTİ

Sandıkların yüzde 51,65'inin açıldığı ilk sonuçlara göre CHP uzun yıllar sonra yüzde 37,89 olarak birinci parti oldu. AK Parti'nin oy oranın ise yüzde 36,85 olduğu görüldü.

İSTANBUL VE ANKARA'DA BÜYÜK FARK

Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçen İstanbul'da kimin önde olduğu yakından takip edilirken, Turgut Altınok ile Mansur Yavaş'ın yarıştığı Ankara'da da ilk sonuçlar geldi. Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi, İYİ Parti ve DEM Parti'nin alacakları oy oranları da merak edilirken; İstanbul ve Ankara'daki oy farkları gündem oldu.

İL İL SÜRPRİZ SONUÇLAR

Sürpriz beklenen Antalya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Mersin, Ordu, Eskişehir ve Manisa'daki sonuçlar ise geceye damga vurdu.

İl il seçim sonuçları YÜZDEYÜZHABER'de yer alıyor.

İşte 2024 yerel seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar...

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.04.2024 15:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol