Menzil yine bölündü, AKP kayığını ilk o terketti

AKP, 31 Mart yerel seçimlerinden büyük bir yenilgiyle çıktı. Seçimden önce Menzil'e bağlı Semerkand Vakfı, Cumhur İttifakı'na desteğini açıklamıştı. Sehrendî Vakfı ise sessizliğini korumuştu. Seçimlerden kısa süre önce Menzil kardeşlerden Muhammed Saki Elhüseyni, Yeniden Refah lideri Erbakan'la görüştü. Bu da Yeniden Refah'a destek olarak algılandı. Bölünen Menzil bir kez daha bölündü.

03 Nisan 2024 Çarşamba 10:53
Menzil yine bölündü, AKP kayığını ilk o terketti

Menzil Şeyhi Abdulbaki Erol’un vefatının ardından tarikat üç kardeş arasında bölünmüştü. 31 Mart Yerel seçimleri Menzil'i bir kez daha böldü.

İktidarın desteğiyle kamuda örgütlenen, şirketleri ve sermayesiyle holdinge dönüşen Menzil cemaati 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini duyurmuştu.

Menzil'e bağlı Semerkand Vakfı, Beşir Vakfı, Genç-Kon Derneği ve Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜMSİAD) imzasıyla yapılan açıklamada "31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı desteklediğimizi ifade ediyoruz. Seçimlerin ümmetin menfaati doğrultusunda hayırlara vesile olması Allah Teala'dan niyazımızdır" denilmişti.

SU ALAN KAYIĞI İLK MENZİL TERKETTİ

Gazeteci İsmail Arı, Menzil'in, kardeşlerden Muhammed Saki Elhüseyni'nin başında olduğu kanadının seçimden önce Yeniden Refah'ı ziyaret etmesine dikkat çekerek "Su alan kayığı ilk Menzil şeyhi terk etti" yorumunda bulundu.

İsmail Arı "Su alan kayığı ilk Menzil şeyhi terk etti.. Malum Menzil Cemaati ikiye bölündü. Cemaatin en güçlü ve kitlesel tarafı ise Muhammed Saki Elhüseyni kanadı.

muhammed-saki-el-huseyni.jpg

Ancak Muhammed Saki, bu seçimde kardeşleri gibi AKP'ye desteğine açıklamadı. Kısa süre önce Yeniden Refah Lideri Erbakan ile görüştü ve bu seçimde sessiz kaldı. Bu da Yeniden Refah'a destek verdiği şeklinde yorumlanıyor" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.04.2024 11:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol