Bill Gates: Artık Unutun...

ABD’li milyarder Bill Gates, “İş seyahatlerini, eski ofis yaşamınızı unutun” mesajı vererek salgının bitmesi halinde bile insanların yaşamının eskisi gibi olmayacağını söyledi.

19 Kasım 2020 Perşembe 14:45
Bill Gates: Artık Unutun...

Koronavirüs salgınının etkisiyle değişmek zorunda kalan iş ve çalışma yaşamının, gelecekte bile salgın öncesi seviyelere geri dönmeyeceğini belirten Bill Gates, “Tahminim, iş seyahatlerinin yüzde 50’sinden ve ofisteki günlerin ise yüzde 30’undan fazlası ortadan kalkacak” dedi.

KONFERANSTA SORULARI YANITLADI
Eşi ile birlikte yönettiği ve eş başkanı olduğu Bill & Melinda Gates Vakfı ile aralarında BionTech’in de olduğu aşı çalışması yapan şirketlerin hisselerine önemli miktarlarda yatırım yapan Gates, The New York Times’ın düzenlediği DealBook Konferansı’nda soruları yanıtladı.

EN KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK İŞ SEYAHATLERİNDE
Salgının iş dünyasında bırakacağı en büyük değişimin iş seyahatlerinde olacağını ifade eden Gates’e göre koronavirüs nedeniyle bu yıl ofis işleri ve iş seyahatlerinde görülen köklü değişiklikler, pandemi yatıştıktan sonra bile ortadan kalkmayacak.

BILL GATES'İ DOĞRULAMIŞTI

Gates’in öngörüsüne göre başka birinin önünde fiziksel olarak oturup bir şeyleri şahsen ve yüz yüze tartışmak için seyahat etmenin önemli olduğu iş gezileri artık olmazsa olmaz bir kriter olmayacak. Geçen aylarda Bill Gates’in bu tahminini destekleyen raporlar da yayınlanmıştı.

BANK OF AMERICA: 2024 SONUNA KADAR TOPARLANMASI ZOR
Bank of America’nın ekim ayında paylaştığı araştırmaya göre iş seyahatlerinin 2023 yılının sonlarına ve hatta 2024 yılına kadar toparlanması olası görünmüyor.

Bazı şirketler için çalışanların her yerden uzaktan çalışabileceğini belirten Gates, evden çalışmanın kalıcı hale gelebileceğini söyledi.

Yüz yüze etkinliklere alternatif olarak yapılan sanal toplantıların en önemli dezavantajının “yeni insanlarla tanışamama” konusunda yaşandığına dikkat çeken Gates, “Toplantılardan sonra şans eseri karşılaşmalara izin vermek için yazılım tarafında daha fazlası yapılabilir” dedi.

PANDEMİ 2022'YE KADAR SÜREBİLİR DEMİŞTİ

NTV'nin Fox News Sunday'dan aktardığı habere göre, ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'un kurucusu Bill Gates pandeminin  2022'nin sonuna kadar sürebileceğini belirttmişti.

Ünlü milyarder bu tarihin en iyi senaryo olduğu iddiasının da altını çizmiş, korona virüs aşısının 2021'in ilk aylarında kullanıma girmesini beklediğini belirtmiş, " Yedi milyar insanın aşılanması için 14 milyar doz aşı üretilmesi gerekiyor. Böyle bir şey bugüne kadar hiç yapılmadı" demişti.

Başkanı olduğu Bill ve Melinda Gates vakfı aracılığıyla eşi ile birlikte korona virüs aşı çalışmalarını destekleyen Gates, aşının hazır olduğunda ihtiyaç duyan herkese ulaşmasının önüne engeller olduğunu belirtmişti. Gates aralarında ABD'nin de olduğu zengin ülkelerin bu alanda daha fazla destek sağlaması gerektiğinin altını çizmişti.

 20 yıl önce aşı endüstrisinin temsilcilerinin yanı sıra özel yatırımcılar, UNICEF, DSÖ gibi kuruluşlardan oluşan Aşı ve Bağışıklama Küresel İşbirliği'ni (GAVI) hayata geçiren Bill Gates, Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla işbirliğini  maddi olarak destekliyor. Vakıf, İngiltere'nin ardından işbirliğinin en büyük destekçisi konumunda. 
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.11.2020 15:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol