Bill Gates, Salgının Bitişi İçin Yine Tarih Verdi!

Pandemi sürecinde yaptığı açıklamalarla tüm şüphelerin üzerinde toplandığı Microsoft'un kurucusu milyarder Bill Gates, korona virüs salgının ne zaman biteceğine dair yeni açıklamalarda bulundu.

23 Eylül 2020 Çarşamba 12:21
Bill Gates, Salgının Bitişi İçin Yine Tarih Verdi!

NTV'nin Fox News Sunday'dan aktardığı habere göre, ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'un kurucusu Bill Gates, yeni tip korona virüsün yol açtığı covid-19 hastalığı hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Gates, pandeminin  2022'nin sonuna kadar sürebileceğini belirtti.

Ünlü milyarder bu tarihin en iyi senaryo olduğu iddiasının da altını çizdi. Korona virüs aşısının 2021'in ilk aylarında kullanıma girmesini beklediğini belirten Gates buna rağmen hayatın normale girmesi için en az bir yıla daha ihtiyaç duyulacağı iddiasında. Daha önce Gates, "Yedi milyar insanın aşılanması için 14 milyar doz aşı üretilmesi gerekiyor. Böyle bir şey bugüne kadar hiç yapılmadı" dedi.

Başkanı olduğu Bill ve Melinda Gates vakfı aracılığıyla eşi ile birlikte korona virüs aşı çalışmalarını destekleyen Gates, aşının hazır olduğunda ihtiyaç duyan herkese ulaşmasının önüne engeller olduğunu belirtmişti. Gates aralarında ABD'nin de olduğu zengin ülkelerin bu alanda daha fazla destek sağlaması gerektiğinin altını çizmişti.

 20 yıl önce aşı endüstrisinin temsilcilerinin yanı sıra özel yatırımcılar, UNICEF, DSÖ gibi kuruluşlardan oluşan Aşı ve Bağışıklama Küresel İşbirliği'ni (GAVI) hayata geçiren Bill Gates, Bill ve Melinda Gates Vakfı aracılığıyla işbirliğini  maddi olarak destekliyor. Vakıf, İngiltere'nin ardından işbirliğinin en büyük destekçisi konumunda. 
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.09.2020 12:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol