'Koronaya Yakalanmayan Milyonlarca İnsan Ölecek'

Pandemi süresinde koronavirüs hakkındaki fikirleriyle gündeme gelen Bill Gates, The Economist ile yaptığı röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gates, “Pandemi sona ermeden önce büyük ihtimalle milyonlarca insan hayatını kaybedecek.” dedi.

25 Ağustos 2020 Salı 10:49
'Koronaya Yakalanmayan Milyonlarca İnsan Ölecek'

Independent Turkish’in haberine göre; Ünlü iş adamına göre, pandemi sona ermeden önce büyük ihtimalle milyonlarca insan hayatını kaybedecek.

Gates, bu ölümlerin çoğunun hastalığın kendisinden değil, koronavirüsün sağlık sistemleri ve ekonomiler üzerindeki baskısından kaynaklanacağını söyledi.

The Economist’e konuşan Microsoft kurucusu, koronavirüsün yayılmasını önlemek için uygulanan tecrit önlemlerinin Kovid-19 dışındaki hastalıkların tedavisini de engellediğini ifade etti. Gates’e göre bu durum, en çok da sıtma ve HIV’le mücadele eden az gelişmiş ülkeleri etkileyecek.

Ünlü iş adamı ve eşinin kurduğu Bill ve Melinda Gates Vakfı, aşılar aracılığıyla sıtma ve çocuk felci gibi hastalıkları hafifletmeye çalışan küresel ittifakın merkezinde yer alıyor. Gates vakfı, kısa süre önce de Hindistan Serum Enstitüsü’yle işbirliği yaptığını ve koronavirüs aşısını yoksul ülkelere yaklaşık üç dolara sağlayacağını açıklamıştı.

Vakıftaki faaliyetlerine zaman ayırmak için Microsoft’taki görevini bırakan iş adamı, ABD’nin salgınla mücadelesini ise şöyle değerlendirdi: Kesinlikle hazırlıklı değildik. Test yapmaya derhal başlamanın önemini anlayabileceğimiz simülasyonlar geliştiremedik.

Yani açıkçası, virüse verdiğimiz yanıt beklediğimden kötü oldu. Ekonomi ve sağlık üzerindeki zarar da tahmin ettiğimden çok daha büyük. Kovid-19’la mücadelenin siyasi boyutuna da değinen Gates’e göre Joe Biden’ın seçilmesi, işleri yoluna koymayacak.

Siyasi yöntemlerin değişmesi, insanların maske takmasını sağlar mı, emin değilim.

Bill Gates,koronavirüsün kesin bitiş tarihi için de 2021 yılını öngördü.

Eğer herhangi bir tedavi veya aşı bulunacaksa muhtemelen bu tarihe denk gelecek.

Zengin ülkeler için salgının 2021 sonunda, dünyanın kalanı için ise 2022 sonunda biteceğini özellikle vurgulayan Gates, böylece önemli bir ayrım yapmış oldu. İngiltere, ABD ve Avrupa ülkeleri bundan ilk yararlanacaklar arasında yer alacak.

Çin ve Rusya konusundaki endişelerini de ifade eden Gates, şeffaflığın son derece önemli olduğunu vurguladı. Ona göre bu ülkeler; hem gerçek rakamları vermiyor hem de aşı çalışmalarını gereğinden fazla hızlandırıyor. Gates, “Sadece yan etkilerini kontrol etmek için 3. fazda muhtemelen üç ya da dört aya ihtiyacımız var” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.08.2020 11:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol