ÇOCUKLARI BİLE BÖLÜYORLAR!

Kocaeli'nde protokol kapsamında ortaokul ve liselere dağıtılan Sezai Karakoç'un ‘Diriliş Neslinin Amentüsü’ kitabında sağcıların hakikat peşinde olduğu, solcularınsa şeytan topluluğu olduğu anlatılıyor

19 Ocak 2018 Cuma 17:18

Kocaeli’nde protokol kapsamında öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırma ve Türkçe’yi güzel, etkili kullandırma gerekçesiyle ortaokul ve liselere dağıtılan kitap sağcılığı methederken solcuları şeytanla eş tuttu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, öğrencilere kelime dağarcıklarını zenginleştirme’ gerekçesiyle protokol imzaladı. Bu kapsamda ‘Edeb’i Hayat Okumaları’ adıyla Valilik oluru ile proje uygulamaya kondu. Proje çerçevesinde okullara Sezai Karakoç’un Diriliş Neslinin Amentüsü isimli kitabı dağıtıldı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin okuması istenilen kitapta sağcılıktan övgü ile bahsedilirken Batı tarzı sağcılık ve solculuğun yergisi yapılıyor.

'Sağ ve sol yokken tanımları yapılmış'
Sağ ve sol kavramlarının olmadığı dönemde Kuran'da sağ ve solun tanımlandığını ileri süren kitapta ilginç ifadeler yer alıyor. Kitapta yer alan ifadelerden bir bölümü şu şekilde: “…İnsanları da şöyle bölümlüyorum: Hakikate uyanlar; sağcılar, karşı çıkanlar; solcular, bu uğurda bütün çıkarlarını hatta canlarını feda edenler, hakikat yarışçıları, öncüler. İşte bu anlamda sağcıyım. Batılı anlamda sağcılık solculuktur benim gözümde. …Gerçek sağ, Kuranda tanımlanmıştır. Kuranda sağcılar; Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak, sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk olarak vasıflandıırlmıştır. Driliş; uğurlu, iyilikçi topluluğu gerçekleştirme yoludur. Diriliş, şeytanın topladığı ve uğursuzluk saçan her topluluğu dağıtma, Allah’ın ipine sımsıkı sarılan topluluğu kurma yolu, yöntemi, savaşı demektir…”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol