MEB, zorunlu din dersini 16 saate çıkarttı

MEB Tebliğler Dergisi Ağustos 2023 tarih ve 2789-Ek 2 sayısından ilkokul ve ortaöğretimde din dersleri sayısının arttırıldığı görülüyor.

31 Ağustos 2023 Perşembe 11:32
MEB, zorunlu din dersini 16 saate çıkarttı

Mill Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitimde dini dayatmalara devam ediyor. MEB Tebliğler Dergisi Ağustos 2023 tarih ve 2789-Ek 2 sayısından ilkokul ve ortaöğretimde din dersleri sayısının arttırıldığı görülüyor.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi'nde özellikle ortaokul çağında başlayan seçmeli ders grubunda yeniden düzenlemeye giderek seçmeli derslerden ‘Din, Ahlak ve Değer’ grubunda yer alan derslerinden en az birini daha her sene haftada 2 saat alma zorunluluğu getirdi. Yani 8 saat zorunlu din dersine 8 saat zorunlu din dersi daha eklendi. Böylece ortaokulda din dersi 16 saate çıkarıldı. İlgili kararın beşinci maddesinde aynı zamanda tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilebileceği belirtiliyor.

DİNCİ ETKİNLİKLER

Altıncı madde de ise ‘velilerin talep ettikleri okullarda on (10) ders saatine kadar her türlü eğitici faaliyet uygulanabilir’ ifadeleriyle her türlü dinci tarikatçı her etkinliğe kapı açılıyor. Liselerde de yine zorunlu din derslerinin seçilmesini dört yıl boyunca zorluyor. Liselerde zorunlu din dersi sayısı 12-16 saate çıkarılıyor. Liselerde de 8 saat zaten doğrudan zorunluya 4 saat daha seçmeli zorunlu, 4 saat de oldukça zorlamalı din dersi tanımlanıyor. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.08.2023 11:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol