MUM IŞIĞINDA OPERASYONU ANLATTI!

İzmir Bozyaka Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastahanesi Acil Servisi’nde yarım saat sürdüğü iddia edilen elektrik kesintisi sırasında hekimlerin cep telefonu ve el feneri ışığıyla müdahale etmek zorunda kaldığı hasta Abdullah Erkek, o anları İHA’ya anlattı.

02 Mart 2013 Cumartesi 12:28
MUM IŞIĞINDA OPERASYONU ANLATTI!

 Hastane yönetiminin ‘kontrollü kesinti’ ve ‘jeneratörler devreye girdi’ dediği acil servise kalp krizi teşhisiyle gelen Abdullah Erkek’e, elektrik kesintisi olmadığı sırada ilk müdahaleleri hekim ve hemşireler tarafından yapıldı. Ancak, o sırada gerçekleşen elektrik kesintisi nedeniyle ortalık bir anda karanlığa gömülünce ne yapacaklarını bilemeyen hekimler başta Abdullah Erkek olmak üzere hastalara cep telefonu ışığıyla müdahale etmek zorunda kaldı.

Abdullah Erkek, kendisi ambulansla bir başka özel hastaneye sevk edilirken de elektriklerin gelmediğini söyledi. Şu an gönderildiği hastanede açık kalp ameliyatı olması gerektiği bildirilen, ameliyat oluncaya kadar ilaç tedavisi uygulanmaya başlanan Abdullah Erkek, yaşadıklarını bir türlü kabul edemediğini belirtti. Erkek, hekimlerin ellerinden geleni yaptığını ancak hastane acil servisi gibi bir yerde elektrik kesintisi olmasına karşın jeneratörün devreye girmemesine anlam veremediğini söyledi.
Bir süre sonra açık kalp ameliyatı geçirecek olan Abdullah Erkek, hastaneye nasıl geldiğinde yaşananları şöyle anlattı: “Göğsüm yerinden çıkacak gibi oldu. Yolda birkaç kez durmak zorunda kaldım. Sonra bir eczacı, kalp krizi geçirdiğimi söyledi, taksiyle hastaneye götürdüler. Orada önce bir hap verip ‘bunu çiğne amca’ dediler. Oraya girdiğimizde cereyan vardı. Beni yatırdılar sedyeye, hekimler, hemşireler geldi. O hapı içtikten sonra kendime geldim. Ondan sonra cereyan kesildi. Kesildikten sonra telefon ışığıyla yazdıkları isimleri okudular. Hatta doktorlardan biri benim Ege Üniversitesi’ne gönderilmemi istemiş. Bir tanesi, ‘Hayır olmaz, orası çok uzak, riskli bu’ demiş. Kocaman Hastanesi gelsin demiş. Ben gittikten sonra cereyanın gelip gelmediğini bilmiyorum. Ondan sonra Gazi Hastanesi’ne gönderdiler bizi ambulansla. Orada anjiyo olduk, ondan sonra gereken işlemler yapıldı."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol