MEĞER ÖYLE BİR FAYDASI VARMIŞ Kİ...

Akşamların vazgeçilmez atıştırmalığı çekirdeğin öyle bir faydası varmış ki, özellikle kadınlar için...

16 Şubat 2016 Salı 03:55
MEĞER ÖYLE BİR FAYDASI VARMIŞ Kİ...

 Göbekli ve kalçalı olmaya yatkın Türk kadınının karın bölgesindeki yağlardan kurtulması için 2 yıl çaba göstermesi gerekiyor. Uzmanlar, elma sirkesinin yağları yaktığını belirtiyor

Kalp, şeker, yüksek tansiyon hatta iktidarsızlık gibi hastalıklar yağlanmış göbekten çıkıyor. Bel ölçüleri 102 santimin üzerindeki erkekler ile 88 santimin üzerindeki kadınların karın obezi olduğunu söyleyen uzmanlar, göbeği eritme konusunda erkeklerin daha şanslı olduğunu belirtiyor. Kadınların bu konudaki derdini uzmanlar şöyle anlatıyor...

EN ZOR KİLO VERİLEN YER
"Piknik bir tipseniz göbek yağlarınızı eritmeniz uzun ve külfetli olacaktır. Hızla kilo verebilirsiniz yüzünüz zayıflayabilir, vücudunuz incelebilir ama göbeğiniz kalır, çünkü en son kilo verilen yer göbektir. Ancak 2 yıl düzenli beslenerek de göbekten kurtulabilirsiniz. 2 yıldan önce karındaki yağ hücreleriniz yok olmaz."

KAS GÜCÜ ÖNEMLİ 
Erkeklerin göbeklerini daha kolay eritebildiğini belirten uzmanlar, sebebini ise şöyle açıklıyor: "Çünkü erkekler kültür fiziğe daha çok uyuyor. Erkeklerin kas gücü daha fazla olduğu için mekik ve karın hareketlerini etkin yapabiliyorlar. Türk kadınlarının leğen kemiği yani kalçaları, Avrupalı kadınlara ya da Türk erkeğine göre de çok daha geniştir. O yüzden Türk kadınları göbekli ve kalçalı olmaya daha yatkındır. Göbek yağlarını eritmek isteyenlere uzmanlar şu gıdaları öneriyor: 
yakıcı gıdalar

SİRKE: 
Elma sirkesi yağ depolanmasına karşı etkilidir ve yağ yakımını hızlandırır. Salatalara ve balığa elma sirkesi eklemeyi unutmayın.

ARMUT: 
Taze armutun kalorisi çok düşüktür. Lif deposu armut açlık hissini giderir ve içerisindeki antioksidanlar sayesinde göbekte yağ depolanmasını engeller.

ÇEKİRDEK:
Tekli doymamış yağ içeren ay çekirdeği göbeğinizdeki yağlardan kurtulmanız için size yardımcı olacaktır.

MUZ: 
Bir çok kişinin favori meyvesi olan muz, zayıflatıcı ve yağ yakıcı etkisini büyük oranda içerisinde barındırdığı potasyum mineraline borçlu. Muzda bolca bulunan potasyum, metabolizmayı hızlandırıyor ve vücutta ödem tutulmasına engel oluyor. Diğer yandan kilo alımına neden olan sodyum mineralinin de vücudu riske edecek düzeylere çıkmasına engel oluyor.

ÇİLEK: 
Kırmızı renkli meyve ve sebzelerin temel özelliği, içerisinde bol miktarda antioksidan barındırmasıdır. Çilek antioksidanlar bakımından bir hayli zengin bir meyve olup hem kalp krizine iyi gelen bir meyve olarak hem de yaşlanmayı geciktiren bir besin maddesi olarak tüketilmesinde fayda vardır. Diğer yandan kan dolaşımını hızlandırması ve dokulara kan yoluyla daha fazla oksijen ulaşmasını sağlayan demir elementi açısından zengindir. Çilek yoğurtla birlikte tüketilirse hem öğün atlamak ve tokluk hissi oluşması için işe yaramakta hem de yan karın bölgesi yağlarının erimesine yardımcı olmaktadır. Kas güçlendirici bir gıda olarak spor yapanlarca ve vücut geliştirme sporu ile uğraşan kişiler tarafından tüketilmelidir.

BİBER: 
Arnavut biberi olarak da bilinen kırmızı acı biber metabolizmayı hızlandıran "capsaicin" adlı bileşeni içerir. Ayrıca kalp atışlarını hızlandırır ve damarlardaki "kötü" yağın temizlenmesine yardımcı olur.

FASULYE: 
Protein ve lif deposu olan siyah fasulye yağın depolanmasına karşı etkilidir ve açlık hissini azaltır.

YATMADAN ÖNCE YEMEK YEMEYİN
Gece geç saatte yenen yemeklerin göbek büyümesini hızlandırdığını söyleyen uzmanlar, şu önerilerde bulunuyor: "Gaz yapıcı diyetlerden kaçının. Kabız olmamak için kuru kayısı, erik gibi yiyecekleri özellikle akşamları tüketin. B vitamininden yüksek olan gıdalar göbek yapar. Bira göbeği terimi doğrudur. B vitamini, karın yağlanması yapan önemli bir faktördür."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.02.2016 03:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yasemin Huntürk 2016-02-21 14:12:53

Böylesine faydalı bilgilerden herkes yararlansın lütfen.Hocamıza çok teşekkür ederiz.

Avatar
fatma fehim 2016-03-15 08:47:13

Ben cok sey denedi hic biri fayda etmiyor neden zayflamiyorum hep te kila aliyorum ne olur yardimci olun bana sizi cok seviyorum sayin Canan Karatay