Koronanın Biteceği Tarihi Açıkladı!

SARS virüsünü bulan isim olarak bilinen Dr. Zhong Nanshan, koronavirüs salgınının Haziran ayında bitmesini beklediklerini söyledi.

12 Mart 2020 Perşembe 19:54
Koronanın Biteceği Tarihi Açıkladı!

Reuters’ın son dakika olarak duyurduğu habere göre 83 yaşındaki Nanshan, salgının Haziran ayında bitmesini beklediklerini söyledi.

Nanshan, hastalarda enfeksiyon belirtilerinin tekrar görülme oranının da oldukça düşük olduğunu belirtti.

SARS’I BULAN İSİM
Çin’de 2002’de ortaya çıkan SARS virüsünü bulan isim olarak bilinen Dr. Zhong Nanshan, 2005-2009 yılları arasında Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkanı olarak görev yapmıştı.

OKULLAR TATİL, MAÇLAR SEYİRCİSİZ

Öte yandan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, okulların bir hafta tatil edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın,  ''16 Mart Pazartesi gününden itibaren okulların bir hafta süreyle tatil edildiğini duyurdu. Eğitim - öğretime 23 Mart'tan itibaren de uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilecek'' dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kalın, spor müsabakalarının Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacağını söyledi. Kamu personellerini yurtdışına çıkışları izne tabi olacağını kaydeden Kalın, üniversitelerin 18 Mart itibariyle 3 hafta tatil edildiğini duyurdu.

Ayrıca Sözcü Kalın, Erdoğan'ın yurtdışı gezilerinin askıya alındığını söyledi.

'ŞU ANA KADAR TESPİT EDİLEN TEK BİR VAKA'
Koronavirüs tespit edilen yurttaşın yakınları hakkında soruları cevaplayan Kalın, ''Şu ana kadar tespit edilen tek bir vaka oldu. Sağlık durumu iyi, etrafında karantinaya alınanlarla ilgili bir söz konu değil... İtalya’dan bir tahliye planımız şu anda yok'' ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.03.2020 23:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol