İlaçlar da Zamlandı, Katkı Payı En Az 50 TL'ye Çıktı

AKP iktidarının zam fırtınası sağlıkta da kendini iyiden iyiye hissetiriyor. Son zamanlarda neredeyse her beş ilaçtan biri bulunamazken bugünden itibaren geçerli olmak üzere tüm ilaçlara yüzde 25 zam yapıldı. Buna göre bir reçeteye 30 TL katkı payı ödeyen yurttaşlar bundan itibaren en az 45-50 TL ödemek zorunda kalacak.

08 Temmuz 2022 Cuma 11:25
İlaçlar da Zamlandı, Katkı Payı En Az 50 TL'ye Çıktı

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar’ın ikinci maddesine eklenen geçici bir madde ile, tıbbi ürünler yüzde 25 artırıldı.

Kararı Sozcu.com.tr’ye değerlendiren İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, bu artışın ilaç fiyatlarından bağımsız, teknik bir alt hesaplama olduğunu söyledi.
Her 5 ilaçtan birinin bulunamaması nedeniyle tedavilerde ciddi ilaç yokluğu sorunu yaşanıyordu" diyen Özcan, zamla birlikte eczaların kar oranlarının da yüzde 1 ile yüzde 3 arasında artırıldığını vurguladı.

İLAÇLARA İKİ HAFTA ÖNCE DE ZAM YAPILMIŞTI.

Döviz farkı nedeniyle ilk zammın Şubat ayında yapıldığını hatırlatan Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı ise, “İki haftaki zamda da yüzde 2-3 oranında artan da var yüzde 100’un üzerinde artan da var” dedi.

Hastaların cebinden çıkan ilaç fiyat farklarının da inanılmaz arttığına dikkat çeken eczacılar, reçetesiyle gelen bir hastanın 15 gün önce 30 TL ödeme yaparken, şimdi 45-50 TL ödediğine dikkat çekti. Hem eczacıları ekonomik darboğaza sokan hem de hastayı tedavi sürecinde ilaç bulamayarak mağdur eden temel nedenin mevcut ilaç fiyat kararnamesi olduğu belirtiliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.07.2022 11:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol