YKS 2. Ek tercihler ne zaman yapılacak? Ek tercihler bitti mi? Ek tercih ne zaman?

YKS ek tercihleri 23 Eylül'de saat 23.59'da sona erecek. YKS ek tercih kılavuzuna göre adaylar tercih işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Peki, Ek tercih ne zaman? YKS 2. Ek tercihler ne zaman yapılacak? 140 puanla hangi üniversiteye gidebilirim? Ek tercihler bitti mi?

23 Eylül 2021 Perşembe 16:43
YKS 2. Ek tercihler ne zaman yapılacak? Ek tercihler bitti mi? Ek tercih ne zaman?

 YKS ek tercihleri 23 Eylül'de saat 23.59'da sona erecek. YKS ek tercih kılavuzuna göre adaylar tercih işlemlerini gerçekleştiriyorlar. YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 4-7 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak. Peki, Ek tercih ne zaman? YKS 2. Ek tercihler ne zaman yapılacak? 140 puanla hangi üniversiteye gidebilirim? Ek tercihler bitti mi?

2. Üniversite ek tercihleri bugün saat 23.59'a kadar yapılacak. 140 puana kadar düşen üniversite baraj puanı ile tercih yapan adaylar için bugün son gün. Bugün saat 23.29'dan itibaren tercih hakları bitiyor. Peki, Ek tercih ne zaman? YKS 2. Ek tercihler ne zaman yapılacak? 140 puanla hangi üniversiteye gidebilirim? Ek tercihler bitti mi?

YKS 2.EK TERCİH NE ZAMAN?

YKS ek tercihleri 23 Eylül'de saat 23.59'da sona erecek. YKS ek tercih kılavuzuna göre adaylar tercih işlemlerini gerçekleştiriyorlar. YKS ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 4-7 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.  YKS 2.ek tercih süreci 1.ek tercih sürecinden sonra başlayacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, şu açıklamaları gerçekleştirdi; "Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek olan adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlatılacak. ""İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek. "YKS 2.tercih tarihi henüz belli olmadı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol