İstanbul Sözleşmesi Yüzünden Dersten Atıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde uzaktan eğitimle işlenen bir derste ‘İstanbul Sözleşmesi’ krizi çıktı...

23 Nisan 2021 Cuma 11:54
İstanbul Sözleşmesi Yüzünden Dersten Atıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde uzaktan eğitimle işlenen bir derste ‘İstanbul Sözleşmesi’ krizi çıktı. Öğretim görevlisi Nurullah Arvas bir öğrenciyi, profil fotoğrafı yüzünden dersten attı.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 1. Sınıf öğrencisi olan Sümeyye Ş., internet üzerinden Türkçe-2 dersine katıldı. Ancak bir anda kendisini dersin dışında buldu. Sorunun sistemsel olduğunu düşünen Sümeyye Ş. derse tekrar katıldı. Ancak ders sonunda ise Öğretim Görevlisi Nurullah Arvas’ın tepkisi ile karşılaştı. Profil fotoğrafında ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ yazan öğrenciye, Arvas, “Dersimde siyasi bir şey istemiyorum. Sen İstanbul Sözleşmesi yaşatır dersin, başkası yaşatmaz der. Ya profil fotoğrafını değiştir ya da dersi başka bir hocadan al. Seni dersten çıkartmak zorundayım.” diyerek öğrenciyi dersten çıkarttı.

O ÖĞRENCİ KONUŞTU

Profil fotoğrafı yüzünden dersten atılan öğrenci Sümeyye Ş. yaşadıklarını anlattı. Derste, öğretim görevlisinin kendisi ile konuşmaya başlaması ile şok geçirdiğini söyleyen Sümeyye, “Ders sırasında mikrofonum arızalıydı bu yüzden sesimi açıp konuşamadım ancak mesaj kısmına ‘İstanbul Sözleşmesi’nin siyasi değil uluslararası bir anlaşma’ diye yazdım. Tekrar mesajda görüşlerimi yazarken de göndermeye fırsatım olmadan dersten atıldım” şeklinde konuştu.

“EĞİTİM HAKKIM İHLAL EDİLDİ”

Sümeyye Ş. aynı zamanda haklarının da ihlal edildiğini belirterek, “Ben dersten ilk atıldığım sırada eğitim hakkımın ihlal edildiğini bile anlayamamıştım, şok geçirdim çünkü bir kişi gelip profil fotoğrafıma ne koyacağıma karışarak ya böyle yaparsın ya da dersten çıkarsın demişti” ifadelerini kullandı.

“SADECE EĞİTİM HAKKIM DEĞİL”

Dersten çıkarılmasıyla eğitim hakkının elinden alındığını düşünen öğrenci, “Sadece eğitim hakkım değil. Benim derse katıldığım profil, okula veya resmi bir kuruma ait değildi. Kendi, özel hesabımdı. Burada buna müdahale edilmesi de kişisel alanıma bir müdahalede bulunmaktır. Okul bize profil fotoğrafımıza ne koyacağımızla ilgili bir bilgilendirme yapmadı” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.04.2021 12:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol