2021 KPSS Branş Sıralaması Belli Oldu mu, KPSS Branş Sıralaması Nedir

Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçları 16 Eylül 2021 tarihinde açıklandı. KPSS branş bazında sıralamalar da ÖSYM tarafından açıklanacak olup lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından sıralamanın da belli olması bekleniyor. Peki; KPSS branş sıralaması belli oldu mu? 2021 KPSS branş sıralaması ne zaman açıklanacak? İşte KPSS branş bazında sıralamalar hakkındaki bilgiler.

16 Eylül 2021 Perşembe 11:52
2021 KPSS Branş Sıralaması Belli Oldu mu, KPSS Branş Sıralaması Nedir

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın tüm oturumlarının tamamlanması ile birlikte gözler KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrilmişti. ÖSYM 2021 takvimine göre; KPSS sonuçları 16 Eylül Perşembe günü açıklandı. Hal böyle olunca; KPSS branş sıralaması hakkındaki araştırmalar da başladı. Sonuçların erişime açılması ile birlikte KPSS branş sıralamasının açıklanması bekleniyor. İşte 2021 KPSS branş sıralaması hakkında bilgiler.

KPSS BRANŞ SIRALAMASI BELLİ OLDU MU?

KPSS taban puanları ve branş sıralamaları henüz açıklanmadı.

KPSS BRANŞ SIRALAMASI NEDİR?

Branş bazında sıralama işlemlerinin yerleştirme işlemlerine hiçbir etkisi bulunmamaktadır. Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmet olup bunun dışında herhangi bir amaçla kullanılmamalıdır. Adayların, güncellenen branş bazında sıralamaları bu hususlar çerçevesinde incelemeleri gerekmektedir.


KPSS SINAV SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuçlar ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden görüntülenecek.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol