YUMURTA ZARI BAKIN NEYE İYİ GELİYOR?

Yapılan bir araştırma yumurta kabuğu arasındaki küçük zarın vücudun o bölgesindeki iltihabı baskıladığını ortaya koydu.

04 Mayıs 2015 Pazartesi 00:35
YUMURTA ZARI BAKIN NEYE İYİ GELİYOR?

 Bu yıl 25’incisi gerçekleştirilen ve Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği'nin Ulusal Kongresi'nde kas ve iskelet sağlığı anlamında yapılan güncel araştırmalar masaya yatırıldı. Kongre’deki araştırmaların en ilgi çekici olanı ise yumurta kabuğuyla ilgili çıktı. Yapılan bir araştırmada yumurta kabuğu arasındaki küçük zarın kireçlenmeye iyi geldiği ve oluşan iltihabı baskıladığı belirtildi. 

Araştırma umut verici 

Vücudun yaşlanmayla birlikte yıpranması sonucu kireçlenme meydana geldiğini belirten Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Ketenci, “60 yaşını geçtikten sonra çoğumuzun kaderi, diyebilirim. Keşfedilen yeniliklerden birisi kireçlenmeyi artık önceden öngörmeye başladık. Bazı muayene yöntemleri, radyolojik değerlendirme ileride kireçlenme ve geleceğimizin nasıl olacağını önceden görüp, erken tedbir alma şansımız var. Yumurta kabuğu zarı ile ilgili bilimsel araştırma sonuçları ağrısız bir yaşamın olabileceği konusunda umut vericidir.” 



İltihabı da baskılıyor 

Kireçlenmenin vücudun bir savunma mekanizması olduğunu hatırlatan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Ağrı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Aksoy,  “Eklem kıkırdağı yıllar içerisinde bozulur ve yıpranan kıkırdağa destekleyici bir şeyler vermek lazım. Yumurta kabuğu zarından elde edilmiş, saf özel bir işlemden geçirilmiş doğal destek ile bu şansı elde ettik. Yumurtayla kabuğu arasındaki küçük zarın kireçlenme dediğimiz dönemde yıpranma sürecini yavaşlattığını gördük. Oradaki iltihabı baskılıyor ve güzel olan bunu baskılarken bir yerlere zarar vermeden yapıyor” diye konuştu. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.05.2015 12:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol