KARATAY HOCA AÇIKLADI...

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay hoca, 6 ayda 25 kilo verilip verilemeyeğine yanıt verdi.

12 Ağustos 2016 Cuma 22:58
İşte hocamızın kilolara dair o açıklaması:

" 4 ayda 20 kilo vermek, 6 ayda 25 kilo vermek, çok hızlı değil mi, bu sağlıklı mıdır? Şaşırmayın, bunun yarısından fazlası su dur. Vücut önce suyu verir, toparlanıyor, demektir. Hormonlar alt-üst olmuştur. Bunun için zaman gerekmektedir. 6 ay veya 1 sene çok kısa bir süredir. Sabretmek gerekiyor. Tam tamına doğal yemek gerekiyor.

Karın yağlarından kurtulma , kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirmek, enerji düzeyini artırmak, sağlıklı bir kiloyu korumak ve genel görünümü düzeltmek için yardımcı olabilir. Karın yağlarını yakmak için en iyi yöntem asla zayıflama hapları ya da aşırı zorlayıcı diyetler değildir! İşin asıl formülü çok yönlü egzersiz, porsiyon kontrolü ve sağlıklı gıdalar tüketmeye devam etmektir.

Sofranızda sağlıklı besinlere yer açın! Düşük kalorili, sizi aç bırakacak, midenizi tatmin etmeyecek gıdalar yerine, sizin için doğru olan yiyecekleri tercih edin.
Yeşil yapraklı sebzeler, dutgiller, turunçgiller, kepekli tahıllar ve havuç lifli yapıları sayesinde sizi uzun süre tok tutacak, böylece fast food, abur cubur gibi gereksiz kalori tüketmek için midenizde yer kalmayacaktır.

Aşırı yemek yememek için küçük lokmalar halinde çok çiğneyin ve yavaş yiyin. Yemekten önce 1-2 su bardağı su içerek yemeğe başlayın.

Karın yağlarını hızlı bir şekilde eritmek için, aerobik egzersizler yapın. Koşu, yürüme yarışı, koşu bandının eğim özelliğinde koşma, ip atlama, sabit bir makine üzerinde kürek çekme ve dövüş sanatları gibi aktif sporların hepsi saatte 500 kaloriden fazla kalori yaktırır. Özellikle her gün en az 20 dakika tempolu yürüyüş şart."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.08.2016 14:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Gülten Baltürk 2016-08-19 15:11:58

Bizim gelirimiz az diye niye alamiyoruz illa çokmu gelirimiz olacak bizim butcemiz bu ihtiyacimiz olmasa zaten baş vurmazdim siz kaziklamaya adam ariyorsunuz