HEMŞİRE PARTİSİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI...

ANTALYA'daki otel ve kulüpler tarafından düzenlenen 'Nurse Party: Hemşire Partisi' ve 'Emergency Party: Acil Durum Partisi' haberleri üzerine Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yasal işlemlerin yapılması talimatını verdi.

24 Kasım 2015 Salı 09:32
HEMŞİRE PARTİSİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI...

 Antalya'da Ceila Club tarafından 14 Ağustos'ta düzenlenen 'Emergency Party'nin iptalini isteyen Türk Hemşireler Derneği (THD) Antalya Şube yöneticileri ile Antalya Sağlık Platformu bileşenleri, Ceila Club yetkililerini kınayıp, eğlencenin iptalini istedi, ancak hiçbir yanıt alınmadı.

CİNSEL NESNE EROTİK ÖĞE 

Bunun üzerine THD Antalya Şubesi, 14 Ağustos'ta yapılacağı duyurulan parti için kulüp yöneticilerine kınama yazısı gönderdi. Hemşirelerin cinsel bir nesne, erotik bir öğe olarak gösterildiği, toplumu hemşireleri bu biçimde görmeye ya da düşünmeye ittiği belirtilerek konunun muhataplarına kınama yazısı gönderildi. Kınama yazısında, "Bu afişin kullanılması aynı zamanda toplumda kadına yönelik eşitsizliğin, cinsiyet ayrımının sürdürülmesine de katkı sunmaktadır. Çünkü yakın tarihe kadar hemşirelik yalnızca kadınların edindiği mesleklerden biri olarak görülmekteydi" denildi.





FOTOĞRAFLAR SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Kulüp yetkilileri 'partiyi erteledik' demelerine karşın, aynı tarihte Ceila Club'de çekilen fotoğrafların sosyal medyada yer alması üzerine THD Antalya Şubesi ile Sağlık Platformu Bileşenleri Ekim 2015'te Sağlık Bakanlığı'na, hemşirelik mesleğinin adının bu tür etkinliklerde kullanılmaması için yaptırım uygulanması konusunda başvuruda bulundu.

81 İL VALİLİK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNE 

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, THD Antalya Şubesi'ne gönderdiği yanıtta “Başvurunuzda bahsedilen konuların tespiti halinde ilgililerin uyarılarak gereken idari ve yasal işlemlerin yapılması hususunda 81 il valiliği il sağlık müdürlüğü talimatlandırılmıştır" dedi.
Erol AKKIR/ ANTALYA

DHA





Son Güncelleme: 24.11.2015 09:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol