HASTA ÖLDÜKTEN SONRA BAŞHEKİM YAPILMIŞ!

Darülaceze Başhekimi Çiçek Şenel’in erkek diye tedavi etmediği hasta hayatını kaybetti

02 Temmuz 2015 Perşembe 12:16
HASTA ÖLDÜKTEN SONRA BAŞHEKİM YAPILMIŞ!

 Son dönemde çalışanlara yönelik uygulanan mobbing haberleriyle adından sıkça söz ettiren Darülaceze ile ilgili çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı. Aydınlık’ın ulaştığı bilgiye göre, Darülaceze’nin Başhekimlik görevini yürütmekte olan Dr. Çiçek Şenel, hakkında devam eden bir idari soruşturma olmasına rağmen Darülaceze’nin Başhekimliğine atandı. Başhekime açılan soruşturmaya sebep olan olay ise oldukça çarpıcı. İddialara göre Darülaceze 2. Dairede bulunan Niyazi Kara isimli vatandaş, lahmacun yerken  boğazında lokma kaldı. Kara’nın fenalaşmasının ardından yöneticileri, o dönem 2. Dairede görev yapan Şenel’e, hastaya müdahale etmesi talimatı verdi. Ancak iddiaya göre Şenel “Erkek hastaya bakamam” diyerek müdahaleyi reddetti. Bunun üzerine 112’den çağırılan Acil Servis ekipleri geldiğinde çok geç kalınmış, Kara hayatını kaybetmişti. Kaynakların aktardığına göre, 112 ekipleri olayla ilgili tutanak tuttu. Darülaceze’de de iç soruşturma başlatıldı ve dönemin Başhekim’i Ufuk Türkyılmaz ceza almazken, Çiçek Şenel’e uyarı cezası verilerek olay kapatıldı. Buna rağmen daha sonra Türkyılmaz görevden alındı ve yerine Şenel Başhekim yapıldı. Yetkililerin olayı savcılığa intikal ettirmemek için üstünü kapattıkları ileri sürüldü. 

MOBBİNG DEVAM EDİYOR
Darülaceze’de psikolojik şiddetin de devam ettiği belirtiliyor. Darülaceze çalışanlarından aldığımız bilgiye göre geçen hafta mobbinge dayanamayıp intihar girişiminde bulunan Ali Bakça’nın, Başhekim’le görüşmek için odasına gittiği, ancak Başhekim tarafından hakarete uğrayıp odadan kovulduktan sonra sinir krizi geçirip intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi. 
Darülaceze çalışanları, üzerlerinde uygulanan psikolojik şiddettin yıldırıcı boyutlarda olduğunu ifade ediyor. İsminin yayınlanmasını istemeyen bir Darülaceze çalışanı, kurumda yaşananları “Kasıtlı bir yıldırma politikası” olduğunu belirterek, “Kendi istedikleri çalışanları yerleştirmek istiyorlar, bu yüzden ­istifa etmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.  

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.07.2015 11:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol