Günde 1 Bardak İçin, Etkisi İnanılmaz!

Uzmanlar, Ramazanın daha sağlıklı ve vücudun sıvı dengesini korumak için oruç tutanlar için her gün 1 bardak ayran içilmesini öneriyor. Peki, ramazan boyunca neden her gün 1 bardak ayran içmelisiniz?

14 Mayıs 2019 Salı 23:58

Beslenme uzmanları Ramazanın daha sağlıklı ve rahat geçmesi için her gün bir bardak ayran içilmesini öneriyor. Ramazan günlerini daha sağlıklı geçirebilmek için vücudun sıvı dengesini korumamız gerekiyor.

Bu durumda beslenme uzmanları oruç tutanların her gün 1 bardak ayran içmesini öneriyor. Peki, bunun nedeni nedir? İşte Ramazan ayı boyunca ayran içmenin faydalarını sıraladık.

NEDEN AYRAN İÇMELİYİZ?

Sahur ve iftar arasının oldukça uzun olması, vücudun elektrolikit dengesinin bozulmasına neden olabiliyor. Bu bakımdan saatler süren susuzluktan olumsuz etkilenmemek için ve sıvı kaybını engellemek için her gün 1 bardak ayran içilmesi gerekiyor.

ORUÇLUYKEN GÜNDE 1 BARDAK AYRAN İÇMENİN FAYDALARI:

-Ayran, vitamin ve mineral bakımından zengin bir içecektir. 
-Tok tutma özelliği vardır. Düzenli olarak tüketildiğinde uzun süre tokluk hissi verir.
-Hararet giderici etkisi vardır. Yaz günlerinde vücut sıcaklığını dengeler.

ANCAK AYRANI TÜKETİRKEN BUNLARA DİKKAT ETMELİSİNİZ:

Ayranı boş mideye hızlı bir şekilde yüklenmek hazımsızlık sorunu yaratabilir. Bunu önlemek için öncelikle yiyecekleri yavaş çiğnemeli ve hızlı yemek yemekten kaçınmalısınız. Ancak iftarda ağır yemekler yiyorsanız yanında bir bardak ayran mideniz için şifa olacaktır.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol