CİLT İÇİN ADAÇAYI İÇİN...

Kış aylarında oldukça sık tüketilen adaçayının cilt yaşlanmasına da iyi geldiğini biliyor muydunuz?

19 Ekim 2015 Pazartesi 11:25
CİLT İÇİN ADAÇAYI İÇİN...

 Kış aylarında özellikle gripten korunmak için sıkça tüketilen adaçayının cilt yaşlanmasını yavaşlattığını biliyor muydunuz? Nemsizliğin cildin düşmanı olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, cildin mevsim değişimlerine karşı dirençli olması için mutlaka su tüketmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

Yaşlanmayı yavaşlatıyor

“Yorgunlukta, uyku geldiğinde ya da gözler kaşındığında onları ovuşturmanın herkesin yaptığı bir harekettir. Gözlerinizin etrafındaki deri çok ince olduğundan ileri geri ovmak, çizgilerin oluşmasına sebep olur. Olduğunuzdan yaşlı görünmek istemiyorsanız bu alışkanlığı hayatınızdan çıkarmalısınız. Adaçayı, cilt sağlığı ve güzelliğinde etkin bir role sahiptir. Cildi enfeksiyonlara karşı korur. Menopoz döneminde cildin yaşlanmasını yavaşlatır. Aşırıya kaçmadan ve çok kaynatmadan tüketmeniz de fayda vardır.”



Cildi güzelleştiren besinler

“C vitamini içeren Kuşburnu çayı da cilt sağlığı ve güzelliği için tüketilebilir. Muz cilt güzelliği için muhteşem bir besindir. Ezilmiş muzu krema ile karıştırın ve yüzünüze bu karışımı sürün. 30 dakika bekletin. Bu maske yüzünüzü nemlendirecek, besleyecek ve yumuşatacaktır.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.10.2015 11:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol