CİLDİNİZ İÇİN BUNLARI YAPMAYIN!

Dr. Funda Ataman’dan cilt için doğru bilinen yanlış uygulamaları öğrendik.

04 Şubat 2013 Pazartesi 11:25
CİLDİNİZ İÇİN BUNLARI YAPMAYIN!

 Cildinizi korumak adına anneannelerinizden kalan fikirler her zaman işe yaramayabilir. Hisar Intercontinental Hospital Dermataloji Bölümü Uzmanı Dr. Funda Ataman’dan doğru bilinen yanlış uygulamaları öğrendik.

Yanıklara diş macunu sürmek: Evdeki ufak tefek kaza yanıklarında diş macunu sürmenin hiçbir yararı yoktur. Aksine ciltte tahrişe neden olur. Bunun yerine yanıklara uygun merhemler kullanılmalıdır.
Parmaktaki dolamaya soğan bağlamak: Bu enfeksiyonlarda soğan pişirip bağlama adeti vardır. Bunun bilinen bir yararı olmadığı gibi soğandan ikincil bir bir enfeksiyon kapma riski vardır. Antibiyotik kullanımı ve iltihabın boşaltılması doğru tercihtir.
Derideki morluk ve şişliklere çiğ et yapıştırmak: Çarpma, vurma sonrası oluşan deri morlukları ve şişliklerine çiğ et yapıştırmak hem faydalı değil. Hem de çiğ etten bulaşabilecek hastalıkları düşünmek gerekiyor.
Güneş yanığına yoğurt sürmek: Güneş yanığında yoğurt sürmenin deriye serinlik hissi vermesi dışında bilinen bir etkisi yoktur. Doğrusu yanık merhemlerinin sürülmesi ve soğuk uygulamadır.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol