BU TEST HAYAT KURTARACAK

Kalp krizi riski taşıyanlara Almanya'dan sevindirici bir haber geldi. Önümüzdeki günlerde piyasaya sürülmesi planlanan ürün ile 10-15 dakika içinde birkaç damla kandan kalp krizi riski tespit edilebiliyor.

30 Mart 2012 Cuma 11:16
BU TEST HAYAT KURTARACAK
Alman araştırmacıların bulduğu ve yaklaşık 10 dakika içinde kandan kalp krizi riskini ölçen ürün Avrupa CE uygunluk beyan sertifikasını aldı. Essen merkezli firmanın uzun test sürelerinin ardından hazır hale getirdiği Diagenics POCT "Point Of Care Test" isimli ürün yüzde 96 oranında kalp krizi riskini önceden tespit ediyor. Prof. Dr. Noll ile Diagenics CEO'su Ernest Kapetanovic'in birlikte buldukları ve önümüzdeki günlerde Almanya'da ardından da yaklaşık iki ay sonra Türkiye'de de piyasaya sürülecek ürünün yaklaşık 25 ile 35 Euro arasında olması öngörülüyor. Kadınların hamilelik testine benzeyen ürün, kişiden alınan birkaç damla kanın damlatılması ve ürünün özel serumunun ilave edilmesi ile çalışıyor. Diagenics CEO'su Ernest Kapetanovic, daha önce kan ile kalp testi için yapılan çalışmalar sonucu haftalar süren ve yüksek fiyatlı ürün bulunduğunu ve piyasaya sürme aşamasında oldukları bu ürünün yeni bir çığır açacağını belirtti.
BİRÇOK KİŞİNİN HAYATI KURTULACAK
Firmanın Türkiye sorumlusu Recai Tosunoğlu ise ürün hakkında şunları söyledi: “Ürünümüz kalp krizi riski taşıyan hastaları birkaç damla kan ile 10-15 dakika için tespit ediyor. Bu günlerde ürünümüzü piyasaya sunuyoruz. Bu ürün ile birçok kişinin hayatını kurtarabileceğimize inanıyoruz. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletinde ünlü profesörlerimiz denetiminde ürünümüz piyasaya sürülüyor ve burada piyasaya çıktıktan sonra iki ay içinde Türkiye'de faaliyetlerimize başlamayı planlıyoruz. Üç parçadan oluşan test ürünümüz ile yüzde 96 başarı oranı yakalayabiliyoruz.”

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol