BU 5 GIDA DEPRESYONU TETİKLİYOR.. DİKKAT!

işte üzerimize hüzünlü duygular salan, depresyonu tetikleyen 5 gıda...

18 Temmuz 2013 Perşembe 10:57
BU 5 GIDA DEPRESYONU TETİKLİYOR.. DİKKAT!

 Yediklerimizin vücudumuza etkileri tahmin edemeyeceğimiz kadar fazla. Bize enerji verip ruh halimizi iyileştirerek iyi hissetmemizi sağlarken; diğer taraftan yorgun, bitkin ve depresif hissettirebiliyor. 

Pudra.com’da bu defa kendimizi kötü hissettiren yiyecek ve içeceklere odaklanıyoruz. Üzerimize hüzünlü duygular salan, depresyonu tetikleyen ve bu yüzden kaçınmamız gereken 5 gıda… 

Yüksek früktoz içeren mısır şurubu

Bir başka deyişle işlenmiş şeker, depresyona sokabilen yiyeceklerin başında geliyor. Çünkü mutluluk hormonu olan ve vücuttaki miktarı aşırı olduğunda enerjinin yükselmesine, yorgunluk hissinin çökmesine yol açan serotoninle negatif tepki gösteriyor. Kurabiye, bisküvi gibi yiyecekler yerine doğal şeker içeren taze meyveleri ve organik sebzeleri tercih edin. 

Sodyum oranı yüksek gıdalar

“Yağsız” denilen yiyeceklerin çoğunun fazla miktarda sodyum içerdiğini biliyor muydunuz? Hayatta kalmak için sodyuma ihtiyaç duysak da bunun fazlası bedenimize olumsuz etkiler bırakır. Vücutta ödeme ve cansız bir görünüme yol açar. Ayrıca depresyon durumunu yöneten sinir sistemine zarar verir. Sağlık kuruluşları günde 1500 mg ve daha az miktarda sodyum içeren gıdaları tavsiye ediyor. 

Yapay tatlandırıcılar

Diyet kolayı seviyor olabilirsiniz ama araştırmalar gösteriyor ki bu tür diyet ürünler mutluluk hormonu serotonin seviyesini düşürerek depresyonu tetikleyebiliyor. Yapay tatlandırıcılar ayrıca şeker ve karbonhidratı aşırı tüketmeye sevk etmesiyle de biliniyor. Ki bu durum da k,lo almayı ve depresyponu tetikliyor. Yani bir kısır döngü söz konusu. İyisi mi içecek konusunda bol miktarda suya talim etmeli! 

Sudaki flor

Florlu suyun bedeniniz ve özellikle de dişleriniz için iyi olduğu söylense de araştırmalar sonucu florürün, kabızlığa ve depresyona yol açtığı bulundu. Sert sularda flor miktarı yüksek olduğu biliniyor. İçme suyu satın alırken florür düzeyinin düşük olmasına dikkat edilebilir. Ayrıca çeşmelere filtre takılabilir. 

Alkol

Alkol, depresyona sokucu bir madde. Çoğu insan gevşemek ve ruh halini iyileştirmek için alkol alsa da gerçekte zaman içinde depresif duygular bırakan bu madde bağımlı hale getiriyor. İçmeyi çok seviyorsanız da miktarı sınırlı tutmakta fayda var. 

Depresyonu tetikleyen gıdalar yerine neler tüketmeli?

Beslenme planınızı meyve, sebze, az yağlı et, tam tahıllılar ve balık yönünden zengin oluşturmalısınız. İşlenmiş gıdalar yerine doğal ve bitkisel içerikli yiyecek ve içeceklere ağırlık vermek gerekiyor. 

İnsanlar neden depresyona girer? 
Depresif olmakla depresyonda olmak arasındaki farkı biliyor musunuz? Peki ya bir yakınınız depresyonda ise ona nasıl davranmanız gerektiğini? Pudra.com yanıtları açıklıyor... 

Depresyondan kurtulmak için ne yapmalıyız? 
Depresif kişiler genellikle kendilerine, geleceğe ve dünyaya ait olumsuz düşünceler taşırlar. Depresyonun hafif, orta ve ağır olarak çeşitli sınıfları vardır. Hastalığın neresinde olursanız olun, yapmanız gereken şey, düşünce şeklinizi değiştirmektir . 

Kendimizi iyi hissettiren yiyecekler 
Yediklerimiz kendimizi iyi ya da kötü hissettirebilir. Bundan yola çıkan araştırmacılar, duygular ve yemek üzerine birçok çalışma yapıyor. PUDRA.COM

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.07.2013 11:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol