Bir Hafta Boyunca Maydanoz Suyu İçin Ve...

Salatalarda, garnitürlerde ve detoks sularının vazgeçilmezi olan maydanozun birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Yüzyıllar boyunca bitkisel ilaç olarak kullanılan maydanoz suyunun bilinmeyenlerini araştırdık. İşte maydanoz suyu hakkında bilmeniz gerekenler...

20 Eylül 2018 Perşembe 00:21

Zararlı virüslerle vücudun savaşmasında en etkili olan bitkilerden biri maydanozdur. Anti-enflamatuar etkiye sahip bu bitki ağız kokusundan kanser önlemeye kadar birçok faydası vardır. Uzmanlar 2 hafta boyunca düzenli maydanoz suyu tüketildiğinde vücutta meydana gelecek şifaları açıkladı.

İŞTE MAYDANOZ SUYUNUN FAYDALARI

- Vitamin ve mineral eksiği olan kişilerin vücutlarındaki serbest radikaller fazla olduğundan sürekli hastalığa yakalanma riski altındadırlar. Maydanoz içerdiği antioksidan sayesinde kandaki bu serbest radikallerin oranını dengeler. Ayrıca içerdiği flavonoidler bağışıklık sistemindeki sağlıklı hücrelerin sayısını artırarak vücudu kanserli virüslere karşı kalkan oluşturur.


 - Maydanoz suyu aynı zamanda midedeki asidi nötralize ederek ağız kokusunu ve yemek borusu kanserine yakalanma riskini azaltır. Anti-mutajen özelliğe sahip maydanoz tükürük bezlerindeki zararlı bakterilerin sayısını da azaltır. 

- Bağırsak ve midede fazla tutulan tuzu enzimleyerek diğer organları zarara uğratmadan vücuttan atar.

- Ödem atmada birebir faydası olan maydanoz, bir hafta boyunca düzenli bir şekilde suyu tüketildiğinde idrar yolu ile vücuttaki tüm iltihabı atar. Ayrıca karaciğeri temizleyerek cilt hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

- Ayrıca maydanoz suyu ile haftada bir kez saçlarınızı yıkadığınızda saç köklerinizin güçlendiğini ve saç dökülmelerinin azaldığını göreceksiniz.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol