BesinLife.Com Açıkladı! Bir Bardak Karpuz Suyu...

Yaz geldi ve yaz mevsiminin olmazsa olmaz meyvesi Karpuz sofralarımızdaki yerini aldı. Karpuzun özellikle sıvı ihtiyacını giderme faydasının yanında suyu da bakın neye iyi geliyormuş?

16 Haziran 2020 Salı 14:10
BesinLife.Com Açıkladı! Bir Bardak Karpuz Suyu...

Karpuz, su oranı fazla olan bir meyve olduğundan diüretik özelliği bulunuyor yani sık sık idrara çıkarıyor. Bu sebeple ödem problemi yaşayanlar için yaz mevsiminde ilaç gibi bir besindir. Suyun beraberinde lif içeriği sayesinde de kabızlığı önlemeye yardımcı olan karpuz, daha sağlıklı bir sindirim sistemi için düzenliliği destekliyor.

Kan Basıncını Dengeliyor

Besinlife.Com'un haberine göre Karpuzun içerisinde bulunan potasyum ve magnezyum miktarı, kan basıncını yani tansiyonu düşürmeyi sağlıyor. Potasyum ‘vazodilatatör’ olarak kabul ediliyor yani kan damarları ve arterler üstündeki gerginliği serbest bırakıp, bu şekilde kan akışını uyarıyor. Kardiyovasküler sistem üstündeki stresi azaltıyor. Karpuzun içerisinde bulunan karotenoidler arter duvarının ve damarlarının sertleşmesini engelleyerek kan basıncı, kan pıhtıları, felç, kalp krizi ve damar tıkanıklığı gibi birçok riski ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır.

Saç Ve Deri Sağlığını Koruyor

Karpuz içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde saçlarımız ve cildimiz için de kusursuz bir besin. Yüksek su oranı ve saçları nemlendiren sebum üretiminde gerekli A vitamini içerdiği için cildi daha canlı ve güzel göstermeye yarıyor. C vitamini de cildi daha sağlıklı, esnek ve kuvvetli kılan bir protein olan kolajen yapımına yardım ediyor; cilt hücrelerini oluşturmasının yanında hücreleri onarıyor.

Kansere Karşı Savaşıyor

Kırmızı renginden de anlaşılabileceği gibi karpuz antioksidan açısından zengin bir meyve olarak bilinmektedir. İçerdiği likopen isimli antioksidan kanser hücrelerini bloke etmeye yarıyor ve vücudun savunma sistemi olan bağışıklık sistemini güçlendirmeyi sağlıyor. Yine içerdiği yüksek C vitamini sayesinde vücutta kanser oluşumunu sağlamayı başaran serbest radikallerin oluşumunu engelliyor. Yapılan bilimsel araştırmalara göre karpuzun özellikle prostat kanserine karşı koruyuculuğunun olduğu görülmektedir.

Kasları Rahatlatıyor

Spordan hemen sonra karpuz ve karpuz suyu tüketilmesi kas ağrısını azaltmayı sağlar, kasları güçlendirmeye, egzersiz sonrası toparlanma sürecini hızlandırmayı kolaylaştırmayı sağlar. Hızlı kas toparlanmasını sağlamak için spordan hemen sonra 1 bardak karpuz suyu içilebilir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.06.2020 14:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol