6 BİN 300 DOLARA KARPUZ YİYORLAR!

Meyveler hem lezzetleri, hem de sağlıklı beslenmesinin en önemli unsurlarından olması nedeniyle sevilen yiyeceklerin başında gelir. Peki bu sevilen yiyecekleri bu kadar pahalı kılan şey ne? Gelin hep birlikte inceleyelim.

27 Nisan 2018 Cuma 00:18

Bugüne kadar birçok çeşitli meyve yemiş belki de lüks restoranlarda kabarık faturalar ödemiş olabilirsiniz. Ancak, belki de adını ilk kez duyacağınız bu meyveler, hem fiyat hem de lezzet açısından sizi çok şaşırtacak. Özellikle egzotik alanlarda, Uzakdoğu da yetişen bu meyveler fiyatı itibariyle de ancak zengin masalarını süsleyecek cinsten.

İşte dünyanın en pahalı 8 meyvesi
Belki de adını ilk kez duyacağınız bu meyveler, hem fiyat hem de lezzet açısından sizi çok şaşırtacak.

Yubari Kavunu

Yubari Kavunu
Japonya’ya ait bu meyve oldukça lezzetlidir. Genellikle çift halinde satılan kavun, özellikle de hediye olarak verilmektedir. Volkanik tüf oranı yüksek toprakta yetiştiği için dünyanın en lezzetli ve sulu kavunu olan Yubari Kavunu 26.000 dolara kadar alıcı buluyor. Kavunun bir özelliği de, kusursuz bir küre şekline sahip olması.

Densuke Karpuzu

Densuke Karpuzu
Bu karpuz da Japonya’ya ait bir meyvedir. Diğer karpuzlardan farkı tabi ki fiyatının yanında bir de lezzeti. Dünyada sadece Japonya’nın Hokkaido adasında yetişen bu siyah karpuzlar yılda sadece 10.000 adet üretiliyor. İnanılmaz derecede sulu ve lezzetli olan bu karpuzun fiyatı ise 6300 dolar.

Durian

Durian
Brunei, Malezya ve Endonezya’da yetiştirilmekte ve yerelde Durians olarak da adlandırılmaktadır. Meyvelerin kralı olarak anılan meyvenin kokusu çok kötü ancak buna rağmen tadı onu bu kadar değerli yapıyor. Durian’ın adedi 200 dolar bedelle satılmaktadır.

Japon Yakut Üzümü

Japon Yakut Üzümü
Sadece dünyanın tek bir yerinde Japonya İshikawa’da yetiştirilen bu kırmızı renkli üzüm, dünyanın en pahalı meyvelerinin başında gelir. Her yakut üzümü 20 gr ağırlığında olup, her bir tanesi masa tenisi topu büyüklüğündedir ve 18 gram şeker içermektedir. 700 gram ağırlığındaki salkım, geçmiş yıllarda 910 dolara satıldı. Günümüzde ise yaklaşık 100 dolara Tokyo Senbikiya meyve pazarında bu üzümden bulunabilmektedir. Ancak iyi kalite Yakut Roman Üzümü’ nün her biri minimum 30 gram olmalı ve demeti en az 700 gram ağırlığında olmalıdır. Bu ağırlıkta olanlar çok nadir bulunur ve demeti Kanazawa toptan pazarda 6.400 dolara satılmaktadır.

Kare Karpuz

Kare Karpuz
Kare karpuz da yine Japonya’ya özgüdür. Japonya’da yetiştirilen kare karpuzun her biri yaklaşık 300 dolara satılmaktadır. Ancak varlıklı Ruslar, lüks olan Moskova alışveriş merkezlerinde bu meyveyi 800 dolara satın almaktadır.

Monstera Deliciosa

Monstera Deliciosa
Meyve salatası bitkisi olarak bilinir. Orta Amerika’da Güney Meksika ve Guatemala’da yetişen tropikal bir meyvedir. Tanesi ise 50 dolardan alıcı bulur.

Cupuacu
Cupuacu
Güney Amerika’ya özgü bu meyve normal bir egzotik meyve değildir, daha çok bir sebzeye benzer. Sağlık açısından sayısız yararı olan meyvenin 450 Gramı 250 Dolara alıcı bulmaktadır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.04.2018 01:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
dr ameer 2018-07-14 00:39:51

Hala mali krizden geçiyor musunuz?
Sana para verdiğimiz ve hala sağlıklı olduğumuz için size şunu söyleyeceğim.
KIDNEY'imi fortis hastanesine 180.000 ABD Doları karşılığında satıyorum, şimdi
hayatımdan memnun olduğum için hala çok sağlıklıyım, eğer satmak istersen
böbrek, e-posta ile hastane ile irtibata geçebilirsiniz [
[email protected]] size paranın bir kısmını bile ödüyoruz
vize işleminizi ameliyat için geldiğinizde ve hemen
ameliyat size denge para vermek onlar Endonezya, ben olursam
ilgilenen hastane ile iletişime geçebilirsiniz
                   [email protected]