OKUL PANOLARINDA NAMAZ VURGUSU...

MEB, yönetici atama yönetmeliğinde değişikliğe giderek müdürlerin mülakatla seçilmesine karar verdi. İlçe milli eğitim müdürlükleri ise okullara namaz ve Kur'an vurgulu afişler yollayarak panolara asılmasını istedi.

17 Ekim 2015 Cumartesi 10:29
OKUL PANOLARINDA NAMAZ VURGUSU...

 Milli Eğitim Bakanlığı, yönetici atama yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Şimdiye kadar sınavla atanan müdürler artık mülakatlardan geçerek görevlerinin başına geçecekler. 

 
Müdürler istedikleri takdirde öğrenci ve velilerin talepleri doğrultusunda 6 saat seçmeli dersin tamamını 'Din Kültürü' dersine ayırabilecek. MEB'in yaptığı bu uygulamayla beraber ilçe milli eğitim müdürlükleri de bazı değişikliklere gitti.
 
KUR'AN VE NAMAZ VURGUSU
Milli eğitim müdürlükleri, hazırladığı bazı afişlerin okulların panolarına asılmasını istedi. Okulların panolarına asılması istenen bu afişler vatandaşların tepkisini çekti.
 
Anaokullarından liselere kadar birçok okulda asılması istenen afişlerin çocukların bilinçaltına gireceğinden ve etkileneceklerinden endişe duyuluyor. Afişlerde ise namaz ve Kur'an vurgusu yapılıyor.

İZMİR'DE VELİLER ENDİŞELİ
İzmir'de bazı okul panolarında öğrencileri namaza davet eden afişlerin ortaya çıkması velileri endişelendirdi.
 
Okul müdürlerinin liyakat yerine "özel mülakat" yöntemi ile atanmaya başlaması ve devlet okullarında "İhvan/Müslüman Kardeşler/AKP propagandasının artarak devam etmesi öğrenci velilerini rahatsız ediyor.
 
Okul müdürlerinin veli ve öğrencileri, seçmeli ders saatlerini bilim ve sanat dışında, sadece din derslerinden seçmeleri için baskıladığı da öğrenci velilerinden yükselen şikayetler arasında. (G.PORT)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.10.2015 10:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol