DEKAN OĞLUNA 'KADRO'...

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi'nde dekan tarafından kadro alması engellenen O.Ş., AKP'nin çıkardığı KHK'ya dayanılarak usulsüz şekilde üniversiteden atıldı. Fakülte dekanının oğlu ise mülakat sonucu aynı fakültede araştırma görevlisi oldu.

07 Mart 2017 Salı 00:16
DEKAN OĞLUNA 'KADRO'...

Düzce Üniversitesi'nde Sanat Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü'nde bir akademisyenin yaşadıkları, üniversitelerde kadroların nasıl dağıtıldığını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

soL'da yer alan habere göre, Düzce Üniversitesi'ne 2012 yılında ÖYP ataması ile araştırma görevlisi olarak giren O.Ş., 2013 yılında doktora eğitimini tamamladı.

Müzik bölümünün üniversitede yeni kurulmasına ve akademisyen açığına rağmen O.Ş.'ye yardımcı doçentlik kadrosu verilmedi.

Dekanla daha önce yaşadığı bir sorun nedeniyle ve üniversitedeki haksız uygulamalara karşı çıktığı için bu durumla karşılaştığını belirten O.Ş., bölüm başkanın da kadro talebinde bulunmasına rağmen 3 yıl boyunca bekletildi, kadrolar başka isimlere verildi.

Üniversitelerarası Kurula  Doçentlik için başvuru yapan O.Ş., 2016 yılında doçentlik unvanını da aldı.

Doçent unvanı sonrası bölüm başkanının O.Ş.'ye ilişkin talabi Dekan tarafından yeniden reddedildi. Daha sonra bölüm başkanı emekli edilirken, Dekan bölüm başkanı yerine kendini bu göreve atadı.

Duruma tepki gösterdiğini belirten O.Ş., AKP'nin çıkardığı son KHK ile birlikte Dekanın talebi üzerine üniversiteki işinden atıldı.

YÖK'ün doktorasını tamamlayanların ilişiğinin kesilemeyeceğine ilişkin kararına karşın Dekanlık tarafından hukuksuz bir adım atıldığını belirten O.Ş., durumu yargıya taşıdığını ifade etti.

KADRO VAR AMA HERKESE DEĞİL...

Kendisinin hakkı olan kadroyu vermeyen Dekan'ın kendi oğlunu fakülteye araştırma görevlisi olarak aldırdığını belirten O.Ş., Görsel İletişim Bölümü için yapılan sınavda 3. sırada olan Dekan Emine Yıldız Doyran'ın oğlunun mülakat sonrası araştırma görevlisi yapıldığını söyledi. O.Ş., dekanın juriyi atayan kişi olduğuna ve sorulan tek soruyu da hazırlayan kişi olduğuna dikkat çekip, kadro alımında usulsüzlük olduğunu dile getirdi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol