BAKAN KIZI KRİZ YARATTI!

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yasalar ve yönetmelikler delinerek aykırı şekilde kabul edilen Bakan Çelik'in kızı Zeynep Çelik, mezuniyet töreninde krize neden oldu.

01 Temmuz 2013 Pazartesi 13:12
BAKAN KIZI KRİZ YARATTI!

 Acıbadem Üniversitesi’nde okurken, yasalar ve yönetmelikler delinerek, ek kontenjanla Türkiye’nin en iyi fakültelerinden biri olan Hacettepe Tıp Fakültesi’ne yatay geçişi sağlanan Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in kızı Zeynep Çelik, okulunun mezuniyet töreninde protesto edildi.

Sözcü'nün haberine göre, üniversitenin en başarılı öğrencileri olan ‘Yüksek şeref öğrencisi’nin kürsüden ilan edilmesini isteyen öğrenciler, konuyla ilgili kürsüde konuşma yaptı. Murat Çağan ismindeki öğrenci kürsüye çıkıp mikrofonu aldı. Önce “yüksek şeref öğrencisi”nin kürsüden ilanını öğrenciler arasında ayrıma neden olduğu, törene gelen aileleri rahatsız ettiği için istemediklerini anlattı. Ardından “ilk 10 bine girememiş Bakan kızını bu salonda oturttular” diyerek rektörlüğü eleştirince mezuniyete katılan öğrenciler de Çağan’ı alkışlayıp, rektöre tepki gösterdiler.

“BAKAN KIZI DEĞİL, ONUN BİR ADI VAR”
Öğrencinin konuşması üzerine Rektör Murat Tuncer de kürsüye çıktı ve Çelik’i savundu. Tuncer, “onun bir adı var Bakan kızı değil” dedikten sonra kontenjan açtıklarını ve Zeynep Çelik’in bu sayede bölüme girdiğini söyleyince öğrenciler tarafından bir kez daha yuhalandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.07.2013 13:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol