Ünlü Aşçıdan 12 Mutfak Sırrı!

Yemek yarışmalarından tanıdığımız dünyaca ünlü şef Gordon Ramsay'den 12 mutfak sırrını açıkladı. İşte mutfakta daha iyi olmanızı sağlayacak küçük sırlar...

09 Ocak 2019 Çarşamba 23:37

Dünyaca ünlü şef Gordon Ramsay'i ABD televizyonlarında yayınlanan yemek yarışmaları sayesinde artık tanımayan kalmadı.

O yarışmalarda biraz fazla sert bir görünüm sergileyen Ramsay'nin daha iyi yemek yapmayı öğrenmek isteyen "ev aşçılarına" hem tarifler hem de ipuçları verdiği bir de YouTube kanalı var.

Gordon Ramsay'e göre fesleğen, nane gibi otlardan maksimum lezzeti alabilmenin en doğru yolu "hırpalamadan kıymak". Bunun için yapmanız gereken yumuşak yaprakları üst üste koyup küçük bir rulo haline getirerek ince şeritler halinde kesmek. Böylece hem kesme tahtanıza yapışmazlar hem de yemekleriniz mis gibi kokar.

Maydanoz gibi daha küçük yapraklı otları köklerinden ayırmak için tek tek elinizle koparmanıza gerek yok. Bunun yerine ot demetini sapından sıkıca kavrayıp keskin bir bıçakla kökten uca doğru yaprakları "tıraş etmeniz" yeterli. Böylece bir hayli zaman kazanabilirsiniz.

Satın aldığınızda yeterince olgunlaşmamış meyvelerinizi bir muzla birlikte kese kağıdına koyup karanlık bir yerde biraz bekletebilirsiniz. Kağıdı açtığınızda meyvelerin tam yenecek kıvama geldiğini göreceksiniz.

Acı biber doğradığınızda parmaklarınızda kalan acılıktan mustaripseniz, yapmanız gerek tek şey ellerinize biraz limon suyu sıkmak. Hem acıyı alır hem de cildinize iyi gelir.

Kivi ve avokado gibi meyveleri soymak için bıçağa hiç ihtiyacınız yok. Sadece enine ikiye kesip sonra da bir tatlı kaşığıyla kabuğun içinden meyvenin etlerini sıyırabilirsiniz.

Ananas çok faydalı bir meyve ancak yenebilecek kadar olgunlaşıp olgunlaşmadığını anlamak çok zor oluyor. Bunun için ananasın yapraklarından en ortadakini hafifçe çekin. Eğer kolayca koparabiliyorsanız ananasınız olgun demektir.

Patates, elma, avokado gibi yiyeceklerin bir kısmını yiyip gerisini saklamak istiyorsanız kararmasını önlemek için limonlu suda saklayın. Limonun asidi kararmayı önlerken su da yiyeceklerle oksijenin temasını engelleyecek.

Karabiber değirmenlerinin tepesindeki vidaların ne işe yaradığını biliyor muydunuz? Eğer vidayı çok sıkarsanız biberiniz toz kıvamında öğütülür. Eğer vidayı biraz gevşetirseniz daha taneli bir sonuç elde edersiniz.

Bir baş sarımsağı kolayca ve ellerinizi kokutmadan soymak istemez misiniz? Önce iki elinizi kullanarak tahtanın üzerinde biraz ezin sonra da aynı boyda iki kaseyi üst üste kapatarak biraz sallayın. Birkaç dakika içinde kabuksuz sarımsaklara kavuşacaksınız.

Makarna pişirirken taneler yapışmasın diye suyun içine birkaç damla zeytinyağı koyun. Makarnanızı süzdükten sonra tuzunu ve biberini süzgeçteyken ekleyip lezzetlendirin.

Mükemmel bir çırpılmış yumurta için tavayı ateşten almadan hemen önce yarım yemek kaşığı kadar krema ekleyip karıştırırsanız yumurtalarınız kurumaz.

Biftek pişirirken etin kıvamını basit bir el testiyle anlayabilirsiniz. Eğer etinizin sertliği avcunuzun etli kısmına denkse az pişmiş demektir. Bileğinizin alt kısmının sertliği orta seviyeye, üst kısmının sertliği ise iyi pişmiş bifteğe denktir.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol