Özlem Zengin kimdir, görevden neden alındı?

Özlem Zengin, sosyal medyada birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan isimlerin başında yer almaya başladı. AK Parti Grup Başkanvekili olan Özlem Zengin'in hayatı hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, Özlem Zengin kimdir? AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin kaç yaşında ve nereli?

04 Nisan 2024 Perşembe 17:22
Özlem Zengin kimdir, görevden neden alındı?

Özlem Zengin sosyal medyada birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan isimler arasında yer almaya başladı.

AK Parti Grup Başkanvekili olan Özlem Zengin'in hayatıyla ilgili bilgiler merak konusu. Peki, Özlem Zengin kimdir? AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in yaşının kaç olduğu ve nereli olduğu merak ediliyor.

Özlem Zengin Kimdir?

1969 doğumlu Özlem Zengin, hukuk eğitimini 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Mezuniyetinin ardından bir süre Amerika’da yaşayan Zengin, Türkiye’ye döndü ve bir yıl öğretmenlik yaptı.

Kariyer Başlangıcı ve Medya Deneyimi

1998-2001 yılları arasında Kanal 7’de “Hayatın İçinden” adlı televizyon programını hazırlayıp sundu. Aynı yıl serbest avukatlık yapmaya başlayan Zengin, mesleğini aktif olarak sürdürmektedir.

Siyasi Kariyeri ve AK Parti İle İlişkisi

2003 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Zengin, 2005’ten itibaren İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendi. Bu süreçte üç dönem boyunca il yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Akademik Çalışmaları ve Kadın Hakları Çalışmaları

2011 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde ‘Yüksek Yargı Kararları Işığında Din ve Laiklik Algısındaki Sosyolojik Değişim’ konulu tez çalışması ile yüksek lisans derecesi aldı. Kadın, Aile ve Çocuk üzerine sivil toplum alanında çalışmalarına devam eden Zengin, İstanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi “İKAMER”in kurucuları arasında yer alıyor.

Özlem Zengin'in Sivil Toplum Kuruluşları ve Medya Çalışmaları

Beyaz El Dayanışma Derneği’nin kurucu üyesi olan Zengin, aynı zamanda Kadın ve Demokrasi Derneği “KADEM”in kurucu üyesidir. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olan Zengin, medya alanında çalışmalarına devam etmekte ve ÜLKE TV’de Türkiye ve dünya gündeminin özellikle kadınların bakış açısından değerlendirildiği “İnce Fikir” programını hazırlamakta ve sunmaktadır.

Milletvekilliği ve Siyasi Kariyeri

Dönemde İstanbul, 27. Dönemde Tokat Milletvekili olarak seçilen Zengin, 2016-2018 yılları arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yaptı. 27. Dönemde Grup Başkan Vekili olarak görev yapan Zengin, 2021-2022 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. AK Parti Grup Başkan Vekili olan Zengin, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti’den 28. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

ÖZLEM ZENGİN GÖREVDEN ALINDI MI?

Öte yandan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in görevden alındığı iddialarının doğru olmadığını belirterek, “Özlem Zengin başkanımızın davamıza olan inancının ve samimi çalışmalarının yakından şahidiyiz. Önümüzdeki dönemde de birlikte çalışmaya ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Abdullah Güler'in partisinin Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in görevden alındığı iddialarına ilişkin sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklama şöyle:

''AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Özlem Zengin’in görevinin başında mecliste ki çalışmalarına devam ettiğini kamuoyuna iletmek isterim. Uzun yıllar İstanbul teşkilatlarında birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet ve onur duyduğum Özlem Zengin başkanımızın davamıza olan inancının ve samimi çalışmalarının yakından şahidiyiz. Önümüzdeki dönemde de birlikte çalışmaya ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.''

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.04.2024 17:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol