Yoksulluğun Sebebi Komşular Ve İsrafmış

Saray’ın israfını görmeyen Hürriyet Gazetesi, ülkede yaşanan yoksulluğu “Çöp topladım israfı gördüm” manşetiyle verdi.

03 Mayıs 2021 Pazartesi 12:53
Yoksulluğun Sebebi Komşular Ve İsrafmış

Türkiye’de koronavirüs salgınıyla birlikte derinleşen yoksulluğun üstü iktidara yakın medya tarafından örtülüyor.

Bir kahveci esnafı daha ekonomik sebeplerden dolayı yaşamına son verdi

Bir tarafta aç kaldığı için canına kıyan yurttaşlar, diğer tarafta yaptığı haberlerle insanların yoksullaşmasında iktidarın sorumluluğunu kapatmaya çabalayan yandaş medya.

Daha önce TRT çöpten çıkan yiyeceklerin nasıl tüketilebileceğini anlatılmış, yandaş takvim gazetesinde ise “market önerileri” adı altında yoksulluğu normalleştirmeye çalışmıştı.

Bu kez de yandaş Hürriyet gazetesi “Çöp topladım, israfı gördüm” manşetiyle çıktı. Saray ve çevresinde yapılan israflarla ilgili tek kelime yazmayan Hürriyet, çöpten çıkan ürünleri israf diye yorumladı, suçu yine vatandaşa attı.

Hürriyet’in söz konusu haberi şöyle:

TRT VE TAKVİM DE YOKSULLUĞU NORMALLEŞTİRMEYE ÇALIŞMIŞTI

Yandaş Takvim gazetesi geçtiğimiz aylarda “Bu haberi okumadan markete girmeyin, çıkarken üzülmeyin” başlığıyla manşete taşıdığı haberinde yurttaşlara market alışverişlerinde “fazla harcama yapmamaları” için ‘ipuçları’ vermişti. Haberde “Çocuğunuzu markete götürmeyin, tadımları denemeyin, kokulara kanmayın” gibi öneriler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Yandaşlar pahalılığın suçunu vatandaşa attı: Çocuğunuzu markete götürmeyin

TRT de “Sıfır Atık” belgeseli yayınlayarak çöpten çıkan yiyeceklerin nasıl tüketilebileceğini anlatılmıştı. Sunucu Doğan Akdoğan, “Çöpteki yiyeceklerin neredeyse hepsi yenilebilir durumda. Yumurtanın son kullanma tarihi geçeli sadece iki gün olmuş. Yumurtanın bozulmadığını anlamak için, tuzlu solu bir kaba yumurtayı bırakın. Eğer yumurta dibe batıyorsa bozulmamıştır” ifadelerini kullanmıştı.

YOKSULLUĞUN SEBEBİ KOMŞULARMIŞ

Öte yandan Malatya Battalgazi Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Leyla Keleş, yoksulluktan intihar eden yurttaşlar için devletin sorumluğunu yok sayıp, komşuları suçladı.
AKP Battalgazi Belediye Meclis Üyesi Leyla Keleş, bir günde 4 yurttaşın intihar etmesinin ardından hükümetin ekonomi politikalarını eleştirenlere “Havlıyorlar” dedi. Keleş, gelen tepkilerin ardından Twitter hesabını kilitledi.

Bir kahveci esnafı daha ekonomik sebeplerden dolayı yaşamına son verdi

AKP’li Battalgazi Belediye Meclis üyesi Leyla Keleş ise iktidarın ekonomi politikalarını eleştirenlere ve ‘intiharların sorumlusu yöneticilerdir’ diyenlere ‘havlıyorlar’ dedi.

AKP’li Battalgazi Belediye Meclis üyesi Leyla Keleş’in büyük tepki çeken tweeti şöyle:

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.05.2021 13:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol