'VATAN TOPRAĞINI KORUYAMADILAR'

Suriye'deki Süleyman Şah türbesinin boşaltılarak imha edildiği 'Şah Fırat' operasyonuna muhalefetten sert tepki geldi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, " Şah değil mat operasyonu olmuştur" yorumunda bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'a göre ise bu "Bir vatan toprağının terk edilip boşaltılmasından başka bir şey değil."

22 Şubat 2015 Pazar 14:36
'VATAN TOPRAĞINI KORUYAMADILAR'

 Tekin, "Şah değil, 'Mat' operasyonu olmuştur. Şah Türbesi operasyonu Türkiye için kabul edilebilecek bir durum değildir. İlk kez 90 yıllık cumhuriyet tarihinde kendi topraklarımızı savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz. Biz küresel bir dünyanın parçasıyız. Ortadoğu'yu dizayn edeceğiz. Yapmayın, etmeyin. CHP bu konuda çok çaba sarf etti. Özellikle Ortadoğu coğrafyasındaki belli ülkelerde heyetlerimizle görüşmelere gittik. Bu görüşmelerin sonucunda hazırlamış olduğumuz bu raporların tamamını geçmişin Dışişleri Bakanı, bugünün Başbakanına gönderildi. Aman ha önleminizi alın. Maalesef bu önlemlerin hiçbir tanesi alınamadı. Yine 53 vatandaşımızın dışında Türkiye Cumhuriyeti'nin uçağı düşürüldü. 2 tane pilotu şehit oldu. CHP olarak soruyoruz. Bir sorumluluk içinde soruyoruz. Çok net bir şekilde 6 aydır, üç tane soru sormuşum. İlkokul çocuklarına sorduğunuzda rahatlıkla cevap alabileceğiniz sorulara hala cevap alabilmiş değiliz. Bu uçağı kim düşürdü? Bu uçak niçin hava sahası ihlal etti? Ne yazık ki bu coğrafyanın en güçlü ülkesi bu iktidar tarafından biçare hale gelmiştir. Bunu kabul etmek mümkün değildir" diye konuştu. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Süleyman Şah Türbesi'ne düzenlenen operasyonu eleştirerek, "'Dünya lideriyim diye televizyonlarda gezen bugünkü Cumhurbaşkanı, Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerimizi aldı. Vatan toprağını koruyamadılar. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'dan büyüktür. Türkiye AKP'den büyüktür. Cumhuriyet tarihinin en alçak idaresiyle karşı karşıyayız. Dört bakanı hırsızlıktan dolayı suçüstü yakalanmış bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Eğer bir ülkede bir yerde adalet yoksa, orada insan haysiyeti yoktur. İnsan şerefi yoktur. Orada kardeşlik, aile yoktur. Hırsızı yakalayan polisin sanık olduğu, hakimin savcının sürüldüğü, hırsızın elini kolunu sallayarak gezdiği Türkiye, bizim Türkiyemiz değildir. Şimdi sabah Başbakan'ı dinledim. Ne dediği belli değil, hangi bilgiyi verdiği belli değil. Süleyman Şah Türbesi, Edirne gibi vatanımız. Ağrı gibi, Elazığ gibi vatanımız. Öksürdüğümüzde sesi duyulan Süleyman Şah Türbesi'nin nasıl boşaltıldığı anlatılıyor. 400 yıl yönettiğimiz bu coğrafyada boynumuzun ne kadar eğik olduğunu ortaya koydular. Suriye, İran, Irak, Afganistan, Yunanistan, Bulgaristan bizim Erzurum gibi bildiğimiz yerler. Buralarını 400 yıl onurlu bir şekilde adaletli bir şekilde yönettik. Suriye'de uçağımız düşürülürken boyun büken iktidar, 'Mavi Marmara' gemisinde 9 vatandaşımıza kurşun sıkılırken, çaresiz kalan bir iktidar. 'Dünya lideriyim' diye televizyonlarda gezen bugünkü Cumhurbaşkanı, Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerimizi aldı. Vatan toprağını koruyamadılar. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'dan büyüktür. Türkiye AKP'den büyüktür." dedi.

DHA





Son Güncelleme: 22.02.2015 15:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol