'TOPBAŞ'IN ARTIK İSTİFASI DA YETMEZ'

Yandaş Fatih Tezcan, Kadir Topbaş'ı hedef alan bir yazı kaleme alarak, Topbaş'ın "tam olarak intihar ettiğini" öne sürdü.

05 Mart 2017 Pazar 23:50

Yandaş Fatih Tezcan, Kadir Topbaş'ı hedef alan bir yazı kaleme alarak, Topbaş'ın "tam olarak intihar ettiğini" öne sürdü. Tezcan, Kadir Topbaş'ın "FETÖ'ye para gönderdiğini" öne sürdü. Başka bir AKP'li yazar da, Topbaş'ın "Sayın Erdoğan'a tepki gösterilsin" diye Erdoğan'ın sözlerini yerine getirmediğini öne sürdü.

Yandaş "gazeteci" Fatih Tezcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı hedef alan bir yazı kaleme aldı.

Topbaş için "Damadı ve ailesinin tamamına yakını vatan haini sapık FETÖ üyesi olan Kadir Topbaş…" diyen Tezcan, Kadir Topbaş'ın "tam olarka intihar ettiğini" söyleyerek, Topbaş'ın "FETÖ'ye para gönderdiğini" iddia etti.

'TOPBAŞ'IN FETÖ'DEN ALINAN DAMADI...'

Tezcan'ın iddiasına göre, Metal Yapı Konut İnşaat isimli, Ömer Saçaklıoğlu'na ait şirket, ilk apartmanını Florya'da 1980'de yaptı. Bu apartman "FETÖ'nün kalesi" oldu.

İddiaya göre "MAH’ın kurucusu Fuat Doğu ile F.Gülen’in bildiğimiz ilk temasında Vehbi Koç da vardı". Tezcan, Saçaklıoğlu'nun Koç'un "en büyük Aygaz Bayiliğini alarak" büyüdüğünü öne sürdü.

Tezcan'ın yazısına göre, Saçaklıoğlu'nun iş ortağıysa, Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı. Kavurmacı, Topbaş'ın "FETÖ'den alınan damadı" olarak biliniyor.

İkilinin "resmi ortaklıkları" ise "17-25 Aralık'tan 1 ay sonra 27 Ocak 2014'de kurulan Vizyon İşletme Yönetim AŞ'de".

'FATİH BELEDİYESİ'NDEN İNŞAAT İZNİ'

Fatih Tezcan'ın iddiasına göre Metal Yapı, 15 Temmuz darbe girişiminden 1 ay sonra "Vatan Caddesi’ndeki 6400 m2 deprem alanı olarak tescilli arsası için Fatih Belediyesi’nden ‘inşaat izni’ alıyor".

Tezcan, Doğa Okulları ile ilgili olarak da şu iddia da bulunuyor:

"Recep Tayyip Erdoğan’a yakın iş adamlarının almak için konsorsiyum kurdukları ve satış öncesi pazarlıkları bitirdikleri Doğa Okulları’nı gece 03:50’de yangından mal kaçırır gibi ‘aniden’ FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen TURKVEN’den ve Fethi Şimşek’ten alan da, işte bu Ömer Saçaklıoğlu ve şirketi Metal Yapı idi...

Ne ilginç değil mi, Metal Yapı’nın eğitimle somut hiçbir alakası yok ama artık kim ‘Doğa Okulları’nı Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerden önce sen al, biz sana parayı bir şekilde transfer edeceğiz, bu okullar bize lazım! Hem zaten Kavurmacılar’ın el konulan varlıklarının parasını da Erdoğan’dan bir şekilde alacağız! Kısacası her türlü hesaplaşırız! Korkma! Gir!’ dediyse, gecenin köründe tek hamlede tak diye koskoca konsorsiyumun zor aldığı Doğa Okulları’nı bitirivermişti."

'HİÇ UZATMAYA GEREK YOK...'

Tezcan, "Hiç uzatmaya gerek yok" diyerek Kadir Topbaş'ın "FETÖ'ye para gönderdiğini" öne sürüyor.

Tezcan'ın iddiasına göre, "Metal Yapı, Vatan Caddesi’nde 6400 m2 bir arsaya sahipti". Toplam 13 bin metrekare olan arsanın diğer yarısıysa İBB'nin elinde bulunuyordu ve arazi "afet toplanma merkezi" durumundaydı.

Sonrasında arsaya AVM yapma kararı alan Metal Yapı, bu kararından da vazgeçerek, arsayı satmaya karar verdi. Topbaş da arsa için "KDV hariç tam 370 milyon lira ödeme yaptı".

'TOPBAŞ VE SAÇAKLIOĞLU ÜZERİNDEN FETÖ'YE'

Söz konusu paranın arsanın bedelinin çok üzerinde olduğunu belirten Fatih Tezcan, ödemenin "aniden" yapıldığını belirterek, İBB'nin söz konusu parayı "kıyamet kopana kadar" çıkartamayacağını söylüyor.

Tezcan'a göreyse İBB tarafından verilen 370 milyon lira, satış emrinin geldiği "FETÖ'ye" gitti.

Fatih Tezcan, söz konusu arazinin satın alınması ve Doğa Okulları için şöyle yazdı:

"Kavurmacılar’ın el konulan varlıklarının tazminatı ve Doğa Okulları’nın parası, Kadir Topbaş ve Ömer Saçaklıoğlu üzerinden FETÖ/PDY’ye gönderilmiştir!

Bu dev satış, darbe girişimi sonrası dev bir FETÖ Operasyonu’dur!

Örgüte en az 300 milyon lira girdi sağlanmıştır, bu paranın takibi şarttır."

'ARTIK İSTİFASI DA YETMEZ'

Topbaş'ın "intihar ettiğini" öne süren Tezcan, İBB Başkanı için "artık istifası da yetmez" dedi.

Topbaş'a "sen bittin" diyen Tezcan, "15 Temmuz’da şehit düşenlerin ve ailelerinin paralarını nasıl oldu da onların, 15 Temmuz’un katillerine transfer etti, anlatsın şimdi!" diye yazdı.

'ERDOĞAN'A TEPKİ GÖSTERİLSİN DİYE...'

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna da, bugünkü köşe yazısında Topbaş'ı hedef aldı.

Topbaş'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerini yerine getirmediği iddiasını paylaşan Tuna, "Sayın Erdoğan'a tepki gösterilsin diye tuhaf işler dönmektedir" denen bir maili paylaştı.

Tuna'nın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"Gönderenin adı adresi bende saklı bir maili, meselenin münferit olmadığını düşündüğüm için sizinle paylaşmak istiyorum: “Salih Bey, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan 25 Mayıs 2015 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının olduğu esnaf buluşmasında, servis esnafına çeşitli müjdeler vermiş ve Belediye Başkanına gerekli işlemler için talimat vermiştir. Sayın Belediye Başkanı da “Reisin sözü yerde kalmaz” diyerek esnafı umutlandırmıştır. Fakat, 25 Mayıs tarihine kadar evini zar zor geçindiren servis esnafı o tarihten sonra da sektöre rant sağlanacak diye girenlerin yüzünden evine ekmek götüremez olmuştur. 40 bin servisçi varken sayı 100 binlere çıkmıştır. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Bey'in başkanlığında UKOM tarafından 1,5 yıl sonra servislerle ilgili Türkiye'nin hiçbir yerinde uygulanmayan kart sistemine (şirketler ve rantçıların işine yarayan ama esnafın işine yaramayan bir sistem) geçilmiştir. Bu sistemi mahkeme usul yönünden iptal etti; şimdi 1,5 yıl öncesine döndük. Tam da referandum zamanında, “Reisin sözü yerde kalmaz” diye inanan gerçek esnafa bile derdimizi anlatamaz duruma düştük… Servisçi esnafı belki İstanbul un en kalabalık esnafıdır ve ben bu ihmalin Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Esnafı isyan noktasına getirdiler. D

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.03.2017 00:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol