TERÖRE HEDEF GÖSTERİLDİ...

Habertürk gazetesi Abdullah Öcalan'ın yanındaki kişinin Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan olduğu iddia edildi

20 Mayıs 2011 Cuma 11:35
TERÖRE HEDEF GÖSTERİLDİ...

Habertürk gazetesi MHP'nin Balyoz sanığı adayı emekli Korgeneral Engin Alan'ı hedef yaptı. Öcalan'ın yanındaki kişinin Alan olduğunu kesin bir dile yazan gazete yine şimşekleri üzerine çekecek. Alan artık Öcalan sempatizanlarının potansiyel hedefi konumunda.


Kamuoyunun yakından takip ettiği olaylardaki haberleriyle şimşekleri üzerine çeken Habertürk yine yaptı yapacağını. Münevver Karabulut cinayetinde kanlı testereyi kocaman fotoğrafla okurun gözüne sokan, Konya'da 4 çocuğun havasızlıktan öldüğü bozdolabına muhabirini sokan gazete yeni bir yanlışa daha imza attı.

Başbakan Erdoğan'ın törende "ayağa kalkmadı" diye tepki gösterdiği Alan yeniden gündemde. Abdullah ÖcalanKenya'dan getiren ekibin başında yer almasıyla tanınmıştı.

Halen Balyoz soruşturması kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Paşa'yı mercek altına alan gazete, Pınar Tarcan imzalı haberde "Erdoğan'ın 'ayağa kalkmadı' dediği general o uçaktaydı" başlığıyla okurlarına duyurdu.

Öcalan'ın yanındaki kar maskeli subayın Engin Alan olduğunu iddia eden Habertürk, fotoğrafın altına "15 Şubat 1999'da Kenya Dişişleri tarafından Türkiye'ye teslim edilen, Özel Harekat Komutanlığı yetkililerince uçakla getirilen Öcalan ile Engin Alan" diye yazdı. Fotoğrafın üst tarafına ise Alan'ın kimlik bilgileri ve aile bireylerinin isimleri yazıldı. 

Gazete ayrıca Alan'ın bir röportajında çok konuşlan "Madem teröristim beni de İmralı'ya gönderin" sözünü de yer verdi.

Haberde "Askerliğini özel kuvvetler içinde terörle mücadeleyle geçiren Alan, Öcalan ve Şemdin Sakık'ın yakalandığı dönemde Özel Kuvvetler Komutanlığı görevindeydi. 30 Ağustos 2000'de korgeneralliğe terfi eden ve Ağustos 2004 Şurası'nda görev süresi uzatılan Alan, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı'yken Ağustos 2005'te emekliye sevk edildi. Emekli olruktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nın Genel Müdürlüğü görevini yürüttü." ifadeleri yer aldı.

Yine Alan için "Perinçek'e bilgi sızdırıyor" iddiası haberde yer alan bir başka çarpıcı ayrıntıydı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ne ulaşan bir e-posta, Alan'ın Doğu Perinçek ile irtibatta olduğu ve Perinçek'e bilgi sızdırdığı iddia edildi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol