TBMM bunu da gördü, artık 3 eşli milletvekili de var

Yeniden Refah Partisi’nden Konya milletvekili seçilen Ali Yüksel’in 3 eşinin olduğu ortaya çıktı.

02 Haziran 2023 Cuma 13:08
TBMM bunu da gördü, artık 3 eşli milletvekili de var

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri sonrası Yeniden Refah Partisi’nden Konya Milletvekili seçilen Ali Yüksel’in, yıllar önce 3 eşi olduğu ortaya çıktı.

Hatta kendisiyle yapılan bir röportajda 4’üncü eşe de sıcak baktığını söyledi. Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nda genel sekreterlik ve genel başkanlık görevlerinde bulunan Yüksel, 2009’da Devlet Bakanı Faruk Çelik’in de danışmanlığını yaptı.

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre; Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü Medeni Kanun’u ihlal etmiş bir kişinin parlamentoya taşındığını söyledi. Güllü, “Bu şahıs değil 4, 34 tane de eş alabilir. Çünkü 2016 yılından beri Anayasanın ihlal ve iptal edilen bir maddesi var. ‘Resmi nikâh olmadan, dini nikâh kıyılmaz’ maddesi vardı ve bu kaldırıldı. Burada bir suçlu var ise Türkiye’nin Medeni Kanunu’na aykırı hareket eden parlamento. Bu şahısın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunması hatadır, kusurdur, suçtur ve kadınlar adına ihlaldir” diye konuştu. 

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Birsen Baş Topaloğlu, Yüksel gibi çok eşliliği savunan ve laikliğe aykırı düşünceleri olan kişilerin milletvekili olmasının endişe verici olduğunu belirtti. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.06.2023 13:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol