'Suç İşleyen Suriyelileri Geri Alacaksınız' Talimatı!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin Maltepe’de düzenlediği bir toplantıda Suriyeli sorununa dikkat çekti.

23 Ocak 2019 Çarşamba 23:16

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te Suriyeliler tarafından boğazından bıçaklanan Necati Bağcı olayını hatırlatan Özdağ, Türkiye’de Suriyeli mafyaların İstanbul ve Mersin gibi metropol şehirlerimizi ele geçirmeye başladığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı’nın Valiliklere gönderdiği genelge ile suça karışan Suriyelilerin ülkeye dönüşünü kolaylaştırdığını ifade eden Ümit Özdağ şöyle konuştu:

“Türkiye’de Suriyeli mafyalar doğuyor. Her geçen gün de etkileri artıyor. İstanbul’da, Mersin’de Suriyeli mafya bölgeleri ele geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde Necati diye askerden yeni gelmiş bir gencimiz evinin önünde önce sırtından sonra boğazından bıçaklandı rambo bıçağı ile. Hal böyle iken İçişleri Bakanlığı’ndan Valiliklere yeni bir genelge gitti; 'Olay çıkardığı için ülke dışına gönderilen Suriyeliler geri döndüklerinde zorluk çıkarmadan alacaksınız.' Bu kabul edilebilir değil. Türkiye’yi bedava alışveriş yapılan bir süpermarket, istenildiği gibi suç işlenebilen bir süpermarket olarak görüp tatili Suriye’de geçirip cinayeti Türkiye’de işletmeyiz biz size…”

Öte yandan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da, Suriyeli sığınmacılar sorununu Meclis’te gündeme getiren tek parti olduklarını belirterek, " Özellikle iktidar partisi bu konuyu görmezden geliyor. Mecliste benim de görev aldığım bir göçmen alt komisyonu kuruldu. Ben bu konuda özellikle çalışıyorum. Eğer göçmen meselesin tersine döndüremezsek ülkemiz önümüzdeki süreçte büyük sorunlarla karşı karşıya kalacak. Bu mesele bir güvenlik sorununu olmasının da ötesine gidecek, beka sorunu dediğimiz gerçek anlamda sorunlar yaratacak. Türkiye’de kesinlikle başta Suriyeli sığınmacılar olmak üzere Türk asıllı olmayan, yani kökeni Türk olmayan hiçbir göçmene kolay kolay istihdam imkanı verilmemeli, bunun uzun vadede ülkemize çok büyük zararları olacaktır. Başta Suriyeliler olmak üzere kendi ülkelerine geri dönüşlerinin sağlanması lazım. Zaten Türkiye’de hassas bazı gruplar var, bu gruplar sürekli olarak dış güçler tarafından kaşınıyor. Bölücülük yapılması için yeni yollar açılıyor, öncelikle bunu engellememiz lazım." ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.01.2019 23:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Bahar 2019-01-27 11:51:26

Cok dogru sogluyorsunuz ozellikle suriyeli pislikleri acilen kendi ulkelerine gondarin defolsunlar ulkedeki molozlar yetiyor zaten

Avatar
Kurt 2019-12-14 00:29:33

Bencede biran önce suriyelileri göndermedi lazım yoksa çok yakında suriyeliler turkiyeyi karıştırır korkulan olursa iç savaş çıkar bu suriyeliler bizim için bir guvenlik sorunu

Avatar
Göksel alkanlı 2020-01-01 16:31:16

Evet bir an önce gönerilsinler.

Avatar
Deniz 2020-01-11 01:07:14

Biz Reisi bizim başkanımız diye seçtik ama o Suriyelileri tercih etti.Suriyeliler ne Türk ne Müslüman onlar süryani ve onları istemiyoruz.Ak oarti ve Reis bu israrından vax geçmezse ak parti 2023 te yüzde 20 bile alamayacak.Belediye seçimlerinde bizi dinlemedin Reis şimdi dinle Suriyelileri şstemiyoruz