SINIRSIZ ÖZGÜRLÜK ANARŞİ DOĞURURMUŞ!

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, demokrasilerde, fikir özgürlüğü ve bunu ifade etmenin yüzlerce meşru yolu olduğunu belirterek, 'Sınırsız özgürlük anarşidir" dedi.

07 Haziran 2013 Cuma 15:58
SINIRSIZ ÖZGÜRLÜK ANARŞİ DOĞURURMUŞ!

 Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bazı açılış ve programlara katılmak üzere sabah saatlerinde karayolu ile Sivas'a geldi. İşhan TOKİ mevkiine yapılacak olan 112 Sivas Çağrı Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Açılışa Bakan Yılmaz, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, Sivas Belediye Başkanı BBP'li Doğan Ürgüp'ün yanı sıra il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Milli Savunma Bakanı Yılmaz burada yaptığı konuşmada, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları değindi. Halkın desteğine ve duasına ihtiyaçları bulunduğunu belirten Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

'Biliyoruz ki, her gelişmenin temelinde özgürlük vardır. Özgürlüğün olmadığı yerde gelişme olmaz. Özgürlüklerin korunması ve yaşanması da devletin asli görevidir. Bir kimsenin özgürlüğünün sınırını bir başkasının hakkı hukuku ve özgürlüğü çizer. Herkes kendisi için istediğini başkası için isterse, kendisini için istemediğini başkası için istemezse barış içinde kardeşçe yaşarız. Bir şairimizin dediği gibi, 'Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine' İnşallah bunu ülkemizde gerçekleştiririz. Sınırsız özgürlük anarşidir. Başkasının hakkının ihlal edilmesi demektir. Devlet, vatandaşının malını, canını değerlerini korumak zorundadır. Demokrasilerde, fikir özgürlüğü ve bunu ifade etmenin yüzlerce meşru yolu vardır. Bunu destekliyoruz. Hak aramanın yanında şiddetin ortaya konulmasını da doğru bulmuyoruz. Şiddet haklılığı götürür. Haddi aşan her şey zıttına döner.'

'TÜRKİYE'NİN İMAJINA ZARAR KENDİMİZE ZARARDIR'

Hiçbir demokrasi ve hak aramanın şiddete dönüşmüş öfkeyi meşru kılmayacağını hatırlatan Bakan Yılmaz, 'Şunu da unutmayalım ki, bir ülkenin imajını yapmak kolay değildir. Hepimiz birlikte, Türkiye olarak on yıl içerisinde didindik, uğraştık. Gerek Türkiye ekonomisi, gerekse de Türkiye'nin imajını hem içerde hem de dışarda çok üst ve saygın bir düzeye taşıdık. Bunun zedelenmesi hiç kimseye fayda getirmez. Bunu zedelersek, buna zarar verirsek biz kendimize de zarar vermiş oluruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Bakan Yılmaz çağrı merkezinin şehre hayırlı olmasını dileyerek beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte inşaatı başlatan butona bastı.

Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz ve beraberindekiler üniversite kampusu içinde bulunan camide cuma namazını kıldı. Bakan Yılmaz daha sonra karayolu ile Şarkışla ilçesine gelerek burada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan 300 kişilik İmam Hatip Lisesi öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.06.2013 16:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol