ŞENER, AKP'LİLERİ ÇOK KIZDIRACAK!

AKP'nin kurucularından Abdullatif Şener, iktidara verdi veriştirdi.

08 Mart 2016 Salı 22:31
ŞENER, AKP'LİLERİ ÇOK KIZDIRACAK!
İşte Şener'in Halk Tv'de politik gündeme dair yaptığı o açıklamaları:


Muhalefet sorgulanmalı
7 Haziran ile 1 Kasım arasında terör tırmandı, yüzlerce insan hayatını kaybetti, istikrarsız bir ortam hakim oldu. Dünyanın neresinde olursa olsun böyle bir ortamda iktidar yıpranırdı. Peki ne oldu da dünya tarihinde ekonomi ve güven sorununun mimarı iktidar daha da güçlü geldi. Bunu muhalefet açısından iyi sorgulamak gerekiyor. Şunu kabul etmek lazım hiçbir siyasi iktidar bu kadar yanlış politikalarla yapılanmamıştır. Ülke kan gölüne dönmüştür, şehirler harap olmuştur, ekonomi derseniz ciddi sıkıntı var, dış politika deseniz inanılmaz yanlışlar var. Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş olaylar yaşanıyor, bombalar patlıyor. Dış politika Türkiye'ye en büyük güvenlik zaafiyetine sebep olmuştur. Bu ülke ayrışıyor. Bir iktidar daha ne yapacaktı da kalacak. Böylesine berbat politikalarla bir iktidarın oyu nasıl olur da artar?

Anayasa tartışmaları
AKP'nin, yeni anayasa yapma yolunda MHP ile işbirliği yapması hesaplarına daha uygun. Ne HDP ile ne CHP ile bunu yapamaz. Zaten tek adam sistemini yerleştirmek istiyor sayın cumhurbaşkanı yeni anayasa yolu ile. Aşırı Türk milliyetçiliğini barındıran maddeler de ekletebilir sırf MHP'yi ikna etmek için.

Ak Parti tek adamlığı reddediyordu
Partiyi kurarken lider partisi olmayacak demiştik. Biz de liderlik yoktur, genel başkanlık vardır ki bu sözü kuruluş aşamasında Erdoğan'ın kendisi de söylemiştir. Zamanla lidere dayalı bir parti haline dönüşmeye başladı. Hiçbir akıl bu küresel ortamda değil bir ülkenin kasabanın sorunlarını dahi çözemez. Tek adamlıkla ülke felakete gider.

Cemaat operasyonları
Yargı sözkonusu olduğunda yandaşlık olmaz. Adalet herkese lazım. Sürdürülen dava ile ilgili bir ayrıntıyı ya da iddianameyi incelemiş değilim. Bu iş biraz siyasal olarak yürütülüyor kanaatine sahibim. Bu süreçten hoşlandığımı pek söyleyemem.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.03.2016 23:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
keder 2016-03-09 18:41:28

sayin sener yuce mevlam insAllah size basbakan koltugunda oturmayi biran once nasip etsin bu ulkenin sizin gibi durust akilli insanlara ihtiyaci var Allahdan tek dilegim bu su anda neden bilmiyorum ama tek kurtulus hep sizi gordum saygilarla

Avatar
Boynu bükük 2016-03-09 20:03:13

Ülkemin aydınlığa barışa güvene enkısazamanda kavuşmasını dilerim enbüyük türkiyem

Avatar
umutsuzum 2016-03-10 08:03:42

Bende Devletin başına Feyzioğlu veya Kocasakal gelmeli.

Avatar
Bekir lsik 2016-03-15 22:47:31

Sayin cumhur baskani benide bir ayligina danisman yapsaniz her sikintim biter.bide kizimi unuversiye gonderirim. Ama sana yine oy vermem nedenini ben biliyom sende biliyonmu