'SEÇİMLER TEHLİKEYE GİRDİ'

" Bütün yurttaşlarımızı, uluslararası kuruluşları uyarıyorum..."

06 Mart 2015 Cuma 15:22
'SEÇİMLER TEHLİKEYE GİRDİ'

 CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İç Güvenlik Paketi'ne değinen Gök, "AKP seçimde gideceğini bildiği için sandıkların güvenliğini bertaraf edecek bir çalışma içinde. Bütün yurttaşlarımızı, uluslararası kuruluşları uyarıyorum; Türkiye'deki seçimler AKP'nin bu tavrı yüzünden tehlikeye girmiştir. AKP korkuyor, Cumhurbaşkanı korkuyor. Seçimlerden sonra gelecek iktidarın kendilerinden hesap sormasından korkuyor" dedi.


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Konya'da bir askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış ve Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Delikanlı'ya Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. 
Son günlerde meydana gelen uçak kazalarına dikkati çeken Gök, şehit Mustafa Tanış'ın babasının, oğlunun acısını yüreğinde hissederek, devlete isyan ettiğini söyledi. Şehit babasının feryadının önemli bir feryat olduğunu belirten Gök, şöyle konuştu: "Türkiye ucuz ölümler ülkesi olmuştur. Devleti yönetenlerin kendi ihtiraslarını, egolarını tatmin için yaptıkları masraflarla Türkiye'de pek çok insanın hayatının kurtulması mümkündür. Ve dün bir acılı baba bu feryadı Türkiye'de böylesi ölümleri yaşayan herkes adına haykırmıştır. Bu feryadın altında yatan gerçek, devleti yönetenlerin Türkiye'deki ölümlerin nedeni olduğu gerçeğidir. Bu acılı babanın feryadını biz de paylaşıyoruz ve anlayana diyoruz. Anlamayacaklar ama anlayana diyoruz. Biz söylediğimiz zaman anlamayanlar hiç olmazsa şehit babasının feryadını duymalıdır ve bugüne kadar yaptıkları savruk harcamalardan utanmalıdır. Eğer utanacak yüzleri kaldıysa, ar damarları çatlamadıysa. Kaçak saraya harcanan parayla Türkiye'de bugün artık her gün gazetelerde kanıksadığımız ölümlerin tümünün önlenmesi mümkündür."

"TÜRKİYE'DEKİ SEÇİMLER AKP'NİN BU TAVRI YÜZÜNDEN TEHLİKEYE GİRMİŞTİR"

İç Güvenlik Paketi'ne de değinen Gök, paketin yasalaşması halinde seçim güvenliğinin ortadan kalkacağını savundu. İktidar partisinin paketi dayatmaya çalıştığını ileri süren Gök, "7 Haziran'dan sonra iktidarda olamayacağını anlayan AKP iktidarı seçim sürecini, seçimin güvenliğini ve muhalefeti bastırmak için TBMM üzerinde, Cumhurbaşkanı'nın da vesayeti altında bu yasaları çıkarma paniği yaşıyor. AKP seçimde gideceğini bildiği için sandıkların güvenliğini bertaraf edecek bir çalışma içinde. Bütün yurttaşlarımızı, uluslararası kuruluşları uyarıyorum; Türkiye'deki seçimler AKP'nin bu tavrı yüzünden tehlikeye girmiştir" açıklamasında bulundu.

AKP, CUMHURBAŞKANI KORKUYOR GELECEK İKTİDARIN KENDİLERİNDEN HESAP SORMASINDAN KORKUYOR"

İktidarın seçim sonuçlarının aleyhinde olmasından endişe ettiğini iddia eden Gök, "AKP korkuyor, Cumhurbaşkanı korkuyor. Seçimlerden sonra gelecek iktidarın kendilerinden hesap sormasından korkuyor. İç Güvenlik Paketi bu seçimlerin AKP adına garanti altına alınacağı bir uğraş olarak gözüküyor" ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI BİR SUSSA, BU ÜLKE HUZURA KAVUŞACAK, DOLAR ARTMAYACAK"

Gök, konuşmasında dolardaki yükselişe de değinerek, "Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bir sussa, bu ülke huzura kavuşacak, dolar artmayacak. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı şöyle bir iki aylığına inzivaya çekilse Türkiye gerçekten huzura kavuşacak" diye konuştu.

"DEVLETİN BİR BAKANININ SAĞLADIĞI RANTA BAKIN, ÜLKEDE DAĞITILAN RANTA BAKIN"

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar'ın sahip olduğu bir arsanın kentsel dönüşün kapsamına alınmasının ardından sağlanan değer artışı ile ilgili bugün bir gazetede yer alan habere de değinen Gök, "Devletin bir bakanının sağladığı ranta bakın, ülkede dağıtılan ranta bakın. Bunun tesadüf olduğunu bize kim söyleyebilir? Kimse söyleyemez. Açıklanması gereken bir konu" dedi. ABD sözcülerinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ülkelerine ziyaretinden haberdar olmadıkları şeklinde açıklamaları değerlendirmesi istenen Gök, bunun Türkiye'nin dış dünyadaki itibar kaybının göstergesi olduğunu ileri sürdü. Başbakanın ziyaretinden ülke yetkililerinin haberdar olmaması gibi bir durumun ancak vahim ve üzüntü verici olarak tanımlanabileceğini belirten Gök, bu durumun sorumlusunun AK Parti iktidarı ve onun yanlış politikaları olduğunu ifade etti.
ANKARA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.03.2015 15:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Hatice Ergin 2015-03-06 20:14:51

Ey Türk Halkı artık uykudan uyan.