"SAYIN VALİ SEN NE İŞE YARARSIN..."

MHP'den BDP mitingi için Türk bayraklarının indirilmesine tepki.

30 Mayıs 2011 Pazartesi 18:29

 MHP Manisa İl Örgütü, dün izin verilmeyen BDP mitingi öncesi Türk bayraklarının indirilmesine tepki gösterdi, Vali Celalettin Güvenç'i göreve çağırdı.

Parti binasında, MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz ve Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal'la açıklama yapan MHP Manisa İl Başkanı Uğur Üncü, Kırtık Mezarlığı'nın önündeki direklerdeki Türk bayraklarının polisler tarafından 1 günlüğüne indirildiğini öne sürdü. Manisalılar'ın BDP mitingi nedeniyle bayrak indirme olayına büyük tepkisinin olduğunu belirten Üncü, şunları söyledi:

"Biz buradan soruyoruz? Sayın vali sen ne işe yararsın? Bu devletin savcıları nerdesiniz? Bu bir suç değil midir? Kendilerini göreve davet ediyorum. Burada yaşanan 2'nci Habur rezaletidir. Buna göz yumanlara yazıklar olsun. Biz bugün için sokaklara çıkmıyoruz. Ancak, gerektiğinde milliyetçiler görevlerinin sonuna kadar yerine getirir. Manisalı evlerine işyerlerine Türk bayrağı assın. Bayrak asılması, bayrağı o direkten indirenlere de buna müsaade edenlere de gözdağı olur. Biz de kendi imkanlarımızla alın terimizle kazandığımız parayla bayrak yaptırıp Türk Milleti'ne dağıtacağız. Bu da onlara güzel bir cevap olur. Manisa'da yaşanan bu olaylardan dolayı utanıyoruz. Bir Emniyet görevlisi zabıtayı arayıp, 'Bayrağı biz indirdik, yerine asacağız' demiş. Bunun sebebini de alana toplananların tahrik olmaması olarak göstermiş. Bu ne rezalet?"





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol