Sadettin Tantan'dan Şok Açıklamalar!

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Almanya’da federalizmi tartıştıklarını duyurdu. Benzer inceleme 8 yıl önce dönemin Adalet Bakanı tarafından ABD’de yapılmıştı. Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan ise çarpıcı uyarılar yaptı!

23 Kasım 2018 Cuma 01:01

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kaçakçı başkanlığındaki AKP heyeti, Almanya temaslarında "federal yapı"yı inceledi. Federal Konseyi ziyaret eden Kavakçı bu teması "Federal sistem hakkında bilgi alışverişinde bulunduk" diyerek sosyal medya hesabından paylaştı. Kavakçı ve beraberindeki heyetin bu ziyareti tepkiyle karşılandı.

merve.jpg

ONUR ÖYMEN: SÜRATLE VAZGEÇİLMELİ

Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Almanya'nın federal sistemini kuran işgal kuvvetleri, müttefik kuvvetler savaştan sonra 1947 yılında Londra'da Alman anayasasını hazırladı, heyette bir Alman yok. Almanlara veriyorlar, Almanlar da buna itiraz ediyorlar. Diyorlar ki biz bunu yapmayacaktık, Weimar sistemine göre anayasa hazırlayacaktık. Üniter devlet o zaman orası, müttefikler yok diyor siz çalışın son metni yine biz onaylayacağız diyorlar" şeklinde konuştu. Bugünkü Alman anayasasının müttefikler tarafından hazırlandığını belirten Öymen şunları anlattı:"O bakımdan Almanların ürünü değil. Almanya'nın ve Türkiye'nin sistemi o kadar farklı ki. Türkiye'nin koşulları ile kıyaslamak mümkün değil. Böyle bir niyetleri varsa bu cumhuriyetin temeline başkanlık sisteminden sonra yapılabilecek en büyük zarardır. Bundan süratle vazgeçilmeli. Muhalefet ilgilenmeli bu konuyla. Üniter sistemden böyle bir sisteme geçince, aynen ABD'lilerin Irak'ta yaptıkları, Suriye'de yapmaya çalıştıkları gibi parçalanmaya götürür. Çok sakıncalı. Cumhuriyet ülkenin birliği üzerine kurulmuş. Federalizm üzerine kurulmamış. Seçimle gelen iktidarlar kurucu iradeye saygılı olmuştur.

"SADETTİN TANTAN: SEÇİM MALZEMESİ OLARAK KULLANABİLİRLER

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan ise yerel seçime doğru giderken belli yerlere mesaj vermek anlamına gelebilecek işler yapıldığını kaydetti.Tantan, "Eğer televizyonlarda tartışılırsa özellikle mesaj anlamına gelir. Suriye'nin kuzeyinde kurulan şehir devletleri gibi, pratikte federal sistemin faydaları konusunda tartışmalar başlarsa toplum buna alıştırılır. Seçim malzemesi olarak, seçimi kazanmak için kullanılabilirler" dedi.

Tantan, AKP'nin kuruluşunun asırlardan beri gelen Türk kimliğini çökerttiğinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını sarstığının bütün çıplaklığıyla ortada olduğunu vurguladı.

Tantan şöyle devam etti: "Görev yapmak için iktidara gelmiş siyasi zihniyetin yaşayabilmesi ve ayakta kalabilmesi için dünyada hiç benzeri olmayan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uygulamaya sokuldu. Bunun da devam edebilmesi için özellikle Türkiye Cumhuriyeti devleti kimliği ortadan kaldırılarak federal bir yapıya geçilmesi ortaya çıkmış vaziyette. Bu yeni bir şey değil aslında. Bu, büyürken küçülecek bir proje. Büyüyormuş gibi yapıp, küçültecek Türkiye'yi. Bu proje için İstanbul, Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerde yerel seçimlerin kazanılması son derece önemli. Yerel seçimleri kazanmak için her yol denenecek."Tantan sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yerel yönetimlerde partiler değil, halkın bir araya gelmesi gerekiyor. Siyasi partilerin namuslu, düzgün insanları koyması gerekiyor. Başka türlü bunları durduramazsınız. Her şeyi kendisine hak olarak gören, ona karşı olanları yok etmek isteyen bir siyasi irade var." 
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.11.2018 16:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Uğur Çukurkent 2018-11-23 14:10:53

İkiz Yasalar, zaten rafta bekliyor..
BOP'un ülkemize uygulanacağı günler yaklaşıyor