Perinçek Ağzından Kaçırdı!

Perinçek katıldığı bir televizyon programında, “Çok hızlı bir şekilde büyüyoruz. Bunu göreceğiz. Saklayın bu konuşmamızı 6 ay sonra seyrettirirsiniz” ifadelerini kullandı. Perinçek’in açıklamaları erken seçim tarihi olarak değerlendirildi.

23 Şubat 2021 Salı 11:57
Perinçek Ağzından Kaçırdı!

TV 100’de Hande Aydemir’in sunduğu Şimdi Konuşalım programına; Cem Toker, Taceddin Kutay, Mücahit Birinci, Mehmet Kıvanç Can, Doğu Perinçek konuk oldu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Güneydoğu illerinde AKP ve Vatan Partisi’nin oylarının yükselişte olduğunu söyledi. Sunucu Hande Aydemir LDP eski Genel Başkanı Cem Toker’e dönerek “İnanmadınız mı siz neden hı hı dediniz” diye sordu.

Perinçek’in “Güneydoğu’da HDP eriyor, Vatan Partisi büyüyor” sözleri ti’ye alındı: Bize de geliyor bilgi

Toker de bu soruya “Biz de takip ediyoruz. Vatan Partisi büyüyor Güneydoğu’da” dedi. Perinçek, Toker’in tavrı üzerine “Çok hızlı bir şekilde büyüyoruz. Bunu göreceğiz. Saklayın bu konuşmamızı 6 ay sonra seyrettirirsiniz” ifadelerini kullandı.

Perinçek’in 6 ay sonraya dikkat çekmesi erken seçim mi yapılacak sorusunu akıllara getirdi.

ARA SEÇİM GELEBİLİR

Bu arada HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya da, "Eğer ki Gergerlioğlu hakkındaki dosya da Berberoğlu’nda olduğu gibi uygulanır ise milletvekilliği düşecek, sayı 16’ya çıkacak.Dokunulmazlığı kaldırılanlar hakkında da ardı sıra mahkumiyet kararları gelir ve milletvekillikleri düşerse bir anda ara seçimi bulabiliriz." görüşünü savundu. 

Sarıkaya yazısında, "Çünkü Anayasa gereği TBMM’de boşalan üye sayısı yüzde 5’e yani 30 sandalyeye ulaştığında üç ay içinde ara seçim zorunlu. Belki yargılamalar seçime kadar tamamlanmaz, erken karar çıkmaz diyenler olabilir. Ancak böyle bir süreçte mahkemelerin üzerinde oluşabilecek kamuoyu baskısı da göz ardı edilemez. Unutulmasın ki zamanında yapılacaksa seçime de iki yıl var…" ifadesini kullandı. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.02.2021 12:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol