'Parmak Boyası Namustur'

Prof. Dr. Kadir Cangızbay, her seçim öncesi ve sonrası yaşanan seçim güvenliği tartışmaları yaşanırken, mükerrer oy kullanıma ilişkin ‘parmak boyasını’ önerirken buna karşı çıkanları ise “insanlık düşmanı” olarak değerlendirdi

02 Mart 2019 Cumartesi 16:42

Mükerrer oy kullanıma ilişkin ‘parmak boyasını’ öneren Prof. Dr. Kadir Cangızbay, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kaleme aldığı yazısını hatırlatarak “Meclis’i etkisiz kılmaya yönelik faaliyetlerde bulunan herkes, kalkışma gecesi Meclis’i bombalayanlarla aynı saflarda yargılansın.” dedi.

Cangızbay, mükerrer oy kullanımına ilişkin özetle şunları söyledi:

“Seçimlere az kaldı. Adaletsiz, eşitsiz koşullarda gidilen seçimler. Ayrıca yasalara uymayan bir YSK var. Bunlar bir yana, mükerrer oy kullanmaya karşı çok basit bir tedbir var: Parmak boyası.

Evet, parmak boyasına bile karşı çıkanlardan her şey beklenir: Hemen bir ‘parmak boyası’ kampanyası başlatıp, buna bile karşı çıkanları dürüstlük, namus, hak, adalet, demokrasi, şeffaflık ve de eşit vatandaşlık haklarını yok etmeye yeminli insanlık düşmanı unsurlar olarak ilan ve teşhir edelim.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol