'Mustafa Sarıgül Cumhur İttifakına Katılacak'

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Mustafa Sarıgül’ün kuracağı partinin büyük bir olasılıkla AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nda yer alacağını söyledi.

25 Ekim 2020 Pazar 12:52
'Mustafa Sarıgül Cumhur İttifakına Katılacak'

Saygı Öztürk bugünkü köşesinde CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Gürsel Tekin'in parti kurma hazırlıklarında olan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile ilgili sözlerine yer veren Öztürk, "Mustafa Sarıgül'ün kuracağı partinin büyük bir olasılıkla AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı safında yer alacağını söylediği"ni yazdı. 

Öztürk yazısında, Gürsel Tekin'in şu sözlerine yer verdi: 
"Şimdi Sayın Sarıgül parti kuruyormuş. Yolu açık olsun. Ben 2013 yılında  ‘CHP'nin, yakıtı bitenlerin yakıt ikmali yaptığı yer olmadığını' söylediğimde dönemin genel başkan yardımcıları, şimdi ki genel başkan yardımcılarının bazıları beni suçladı.

Önce Sayın Sarıgül'ün kapısına giderek, sonra CHP Genel merkezi önünde Sarıgül'e özel miting yapanların, CHP tabanına özür borçları olduğunu hatırlatmak istiyorum. Neredeyse partimizde CHP'li olmak suç haline geldi. Benim o zaman Sayın Sarıgül'le bir husumetim mi vardı? Hayır. Şimdi Sayın Sarıgül parti kuruyor. Büyük bir olasılıkla Sarıgül'ün partisi Cumhur İttifakı saflarında olacak. Şişli Belediyesi önünde halay çekenler, genel merkezin önünde davul çalanlar şimdi ne diyecekler merak ediyorum."

Mustafa Sarıgül'ün üç aydır parti kurma hazırlıkları yaptığını ve 81 il başkanını belirlediğini söyleyen Gürsel Tekin, atanan bazı isimlerin de iktidara yakın olduklarını işaret etti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.10.2020 12:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol