Meral Akşener: Twitter Gidecek Saray Kuşu mu Gelecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin yeni yasama dönemindeki ilk grup toplantısında konuştu. İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Ekonomiyi batırdığın gerçeğini abuk sabuk yalanlarla mı örteceksin?" ifadeleriyle tepki gösterdi

05 Ekim 2022 Çarşamba 12:37
Meral Akşener: Twitter Gidecek Saray Kuşu mu Gelecek

İktidarın ekonomi politikalarını ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyona ilişkin açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Erdoğan, 'yılbaşında enflasyonun düşeceğine inanıyorum' dedi.

Kendisi de epistemolojik bir kopuş yaşadığı için artık söz veremiyor, sadece inanıyor" dedi. AKP'nin iktidardaki son yılını yaşadığını söyleyen Akşener, "20 sezonluk keyifsizce uzatılmış bir dizinin final sezonu sonunda geldi çattı. Hiç merak etmeyin, o sene bu sene. İyilerin şafağı artık ufukta görünüyor, emin olun çok az kaldı. Hiç merak etmeyin, o sene bu sene" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

ONUR ŞENER CİNAYETİ

Konuşmasının başında, Ankara'daki Onur Şener cinayetini hatırlatan Akşener, "Beğenmediği herkese saldıran, hakareti ve iftirayı kendine hak sayan, ülkeye nifak tohumları eken zihniyetin neden olduğu toplumsal gerilim artık tehlikeli bir seviyeye ulaştı" dedi. Akşener, şöyle devam etti: "Türkiye artık bu gerilimi taşıyamıyor. Geçtiğimiz hafta, Ankara’da bir eğlence mekanında yaşananlar bu gerilimin sonucudur. Sanata ve sanatçıya düşman bir iktidarın yönettiği ülkemizde, sırtını iktidara yaslayan herkes kendini her şeyin sahibi zannediyor. Bize de katleden bir sanatçının ardından üzülmek düşüyor. Onur Şener’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat camiamıza baş sağlığı diliyorum. Kendisini dev aynasında görenlerin şiddete sığınan acizliğine lanet olsun."

SANSÜR YASASI

Konuşmasının son bölümünde kamuoyunda 'sansür yasası' olarak bilinen ve internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Yeni yasama yılının başlangıcında, Meclis gündeminde yer alan ilk düzenleme, iktidarın yüksek standartlarına göre bile, ucubelikte adeta bir başyapıt oldu" dedi.

Akşener, şöyle devam etti:

"Sözüm ona, internetteki yalan haberleri durdurmak amacıyla çıkartılan, bu yasada; en çok merak ettiğimiz konu ise, yasanın nasıl işleyeceği… Yalanı kim ayırt edecek? Doğru nasıl bilinecek? Dezenformasyonu hangi kurum denetleyecek? Hiçbiri belli değil…Mesela yalanları; havuz medyasının bir alt birimi gibi çalışan, RTÜK mü ayırt edecek? Mesela doğruyu; ENAG’ın, yüzde 186 olarak açıkladığı enflasyon rakamının karşısında, kendi çalışanlarını bile, zar zor ikna edip, enflasyonu, yüzde 83,45 açıklayan, TÜİK mi bilecek? Mesela, şu meşhur dezenformasyonu; trollerin efendisi, iftiraların prensi, algıların bekçisi, İletişim Başkanlığı mı denetleyecek? Mesela; Facebook gidecek, yerine dezenformasyondan arındırılmış, 'AKbook' mu gelecek? Twitter gidecek, yerine 'Saray Kuşu' mu gelecek? YouTube gidecek, yerine 'ŞahsımTube' mu gelecek? İktidar her zaman olduğu gibi, yine bir cambaza bak oyunu sergiliyor"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.10.2022 12:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol